Ο Mikel Arteta αποκαλύπτει το «μεγάλο πλεονέκτημα» της Άρσεναλ στον αγώνα Ντούσαν Βλάχοβιτς

Ο διευθυντής της Άρσεναλ αντέδρασε σε φήμες σχετικά με την έλλειψη ενδιαφέροντος του Βλάχοβιτς να παίξει για τους Πυροβολητές.

Η Άρσεναλ είναι μεταξύ των κύριων μνηστήρων του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Αναφορές σχετικά με το ενδιαφέρον του συλλόγου να υπογράψει το αστέρι της Φιορεντίνα υπάρχουν εδώ και μήνες. Ωστόσο, η ομάδα του βόρειου Λονδίνου έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στην πειστική της Σερβίας διεθνή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, νέες αναφορές ισχυρίζονται ότι υπάρχει αθλητικός λόγος πίσω από την έλλειψη ενδιαφέροντος του Βλάχοβιτς να παίξει για την Άρσεναλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παίκτης θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, βλέποντας μικρή προοπτική να παίξει Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην Άρσεναλ.

Ωστόσο, η Arteta πιστεύει ότι παίζοντας με τη φανέλα της Άρσεναλ εξακολουθεί να δίνει στους κορυφαίους παίκτες αρκετά κίνητρα για να ενταχθούν στο πλευρό του.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί τον Βλάχοβιτς ρεαλιστικό στόχο για την Άρσεναλ, ο Ισπανός απάντησε: «Δεν ξέρω. Ιστορικά, αυτή η λέσχη στόχευε πάντα τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Και οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου πάντα ενδιαφέρονταν να έρθουν εδώ.

«Και μπορώ να πω ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Έτσι, κάθε φορά που έχω μιλήσει με οποιονδήποτε παίκτη ήταν τόσο πρόθυμοι να έρθουν.

«Δεν έχω αντιμετωπίσει καμία άλλη κατάσταση και αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις μας, και η ικανότητά μας να τραβήξουμε την προσοχή των ανθρώπων να έρθουν και να ενταχθούν στη λέσχη μας είναι κάτι που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άρσεναλ είναι πρόθυμη να κάνει προσφορά 70 εκατομμυρίων λιρών για τον Βλάχοβιτς. Ωστόσο, ιταλικές πηγές ισχυρίζονται ότι ο παίκτης θέλει να παραμείνει στη Serie A, δυνητικά να ενταχθεί στην Inter ή τη Γιουβέντους.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια της Άρσεναλ για το παράθυρο του Ιανουαρίου, η Areta απάντησε: «Αυτό που θέλω πραγματικά αυτό το μήνα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες σε φόρμα και υγιή και να κάνουμε το καλύτερο και το μέγιστο που μπορούμε με αυτούς τους παίκτες.

«Και μετά από αυτό έχουμε μια στρατηγική για το πώς θέλουμε να εξελιχθούμε και να βελτιώσουμε την ομάδα και όποτε αυτό είναι δυνατό θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η αγορά είναι εξαιρετικά δύσκολη».

Η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ στο πρώτο σκέλος της ισοπαλίας των ημιτελικών του Carabao Cup την Πέμπτη. Τρεις μέρες αργότερα, ο Γκάνερ θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ στο βόρειο Λονδίνο ντέρμπι.