Ο Mikel Arteta απαντά στις φήμες για δουλειά στη Βαρκελώνη

Το αφεντικό της Arsenal Mikel Arteta αντέδρασε σε σε πρόσφατους συνδέσμους και αναφορές που τον φιλοδώρησαν για να γίνει ο επόμενος διευθυντής της Βαρκελώνης.

Ο Mikel Arteta έχει παίξει υποψίες που τον συνδέουν με την επιστροφή στην παλιά του λέσχη Barcelona, ενώ παράλληλα μιλάει για το μέλλον του στην Arsenal.

Αναφορές στην Ισπανία έχουν συνδέσει το αφεντικό των Πυροβολητών με την κορυφαία δουλειά στο στρατόπεδο Νόου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος για την προεδρία της Βαρκελώνης Joan Laporta έχει το αφεντικό των Gunners ως επιλογή του να γίνει ο επόμενος διευθυντής της Βαρκελώνης.

Η Arteta ήρθε μέσω της διάσημης ακαδημίας La Masia της Βαρκελώνης, αλλά έφυγε χωρίς να κάνει την πρώτη εμφάνιση της ομάδας.

Το αφεντικό της Άρσεναλ λέει ότι είναι περήφανος που συνδέεται με τη δουλειά, αλλά παραμένει ευτυχισμένος στο βόρειο Λονδίνο.

«Πάντα θα υπάρχει κερδοσκοπία όταν υπάρχουν εκλογές στη Βαρκελώνη, είναι μια τεράστια ομάδα», δήλωσε η Arteta σύμφωνα με το Sky Sports.

«Προφανώς μεγάλωσα εκεί ως παίκτης και πάντα θα υπάρχουν σύνδεσμοι. Αλλά είμαι πλήρως συγκεντρωμένος στη δουλειά που πρέπει να κάνω εδώ, την οποία έχουμε πολλά να κάνουμε, και πραγματικά το απολαμβάνω».

«Σήμερα και αύριο είμαι ο διευθυντής της Arsenal Football Club και πραγματικά το απολαμβάνω. Και θέλω να κάνω πολύ καλύτερα από ό, τι έχουμε κάνει.»

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αισθάνομαι το προνόμιο να διευθύνω αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα και ότι είμαι εξαιρετικά χαρούμενος.»

Η Arteta διορίστηκε ως προπονητής της Arsenal τον Δεκέμβριο του 2019 και συνέχισε να κερδίζει το Κύπελλο FA τον Αύγουστο του 2020.

Ο 38χρονος θα έχει ακόμα δύο χρόνια για να τρέξει το τρέχον συμβόλαιό του το καλοκαίρι.

Όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν συνομιλίες για μια νέα συμφωνία, απάντησε: «Όχι».

«Είμαστε στη μέση της σεζόν, έχουμε πολλά να παίξουμε και αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα. Νομίζω ότι είναι εντάξει.»

«Έχω ακόμα ένα συμβόλαιο εδώ. Είμαι χαρούμενος εδώ και δεν νομίζω ότι είναι κάτι επείγον».