Ο Mappe εξηγεί την αλαζονεία της Ρεάλ Μαδρίτης ως νεαρός

Ο Kylian Mappe έχει ανοιχτεί για τους λόγους που απέρριψε την ευκαιρία να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης ως νέος.

Παρά το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας νεαρός Kylian Mbappe ευνόησε να ξεκινήσει την καριέρα του σε οικείο περιβάλλον διαμένοντας στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πυροδότησε το ενδιαφέρον από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως 14χρονος νεαρός. Επισκέφθηκε ακόμη και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου στα τέλη του 2012 και συνάντησε τη γαλλική εικόνα Zinedine Zidane, ο οποίος εργάστηκε στην ακαδημία εκείνη την εποχή, και το είδωλό του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο πατέρας του Mappe, Wilfrid, αποκάλυψε σε μια συνέντευξη πίσω στο 2017 ότι ο γιος του μπορεί να είχε ενταχθεί Ρεάλ Μαδρίτης τότε είχε Zidane παρέμεινε επικεφαλής. Ωστόσο, η προώθηση του Γάλλους σε βοηθό πρώτης ομάδας το 2013, τους ώθησε να επιλέξουν το AS Monaco αντ ‘αυτού.

Τώρα ο Mappe, ο οποίος φέρεται να είναι ξανά στο ραντάρ της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει ανοίξει τους λόγους που απέρριψε την ισπανική λέσχη.

«Οι γονείς μου ήθελαν να ξεκινήσω την καριέρα μου στη Γαλλία, να μορφωθώ στη Γαλλία», είπε στον L’Obs.

«Να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά και να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου. Για να πάει στην Ισπανία, ακόμα κι αν ήταν με τον Ζιντάν, ήταν μια άλλη χώρα, μια άλλη κουλτούρα…»

Η διαμονή στη Γαλλία, όμως, αποδείχτηκε καλή απόφαση. Ο Mappe αναπτύχθηκε θαυμάσια στο Μονακό και σύντομα έγινε μία από τις μεγαλύτερες προοπτικές νέων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εντάχθηκε στην Paris Saint-Germain σε συμφωνία ύψους 145 εκατ. ευρώ το 2018 μετά από δανεική σεζόν και αύξησε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του στην πρωτεύουσα.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου προετοιμάζεται για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου ελπίζει να κερδίσει μια δεύτερη μεγάλη τιμή με τη γαλλική εθνική ομάδα.