Ο Luis Enrique αποκαλύπτει το επόμενο πλάνο καριέρας του μετά την έξοδο από την Ισπανία

Ο πρώην Ισπανικός μάνατζερ μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα.

Ο Luis Enrique θέλει να επιστρέψει στο ποδοσφαιρικό σύλλογο και αισθάνεται ότι του έχουν ανοίξει οι «άπειρες δυνατότητες».

Η Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) επέλεξε να μην παρατείνει το συμβόλαιο του Enrique μετά την έξοδο της Ισπανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον του Μαρόκου στον γύρο των 16, αντικαθιστώντας τον με τον Luis de la Fuente κάτω των 21.

«Ο χρόνος μου με την εθνική ομάδα τελείωσε και υπάρχουν άπειρες δυνατότητες», δήλωσε ο Enrique στον Ισπανό streamer Ibai Llanos τη Δευτέρα στο Twitch.

«Βρίσκομαι σε μια στιγμή στην καριέρα μου όπου νιώθω ενθουσιασμένος και έτοιμος να αναλάβω ένα κλαμπ. Μπορείτε να εργαστείτε με περισσότερες λεπτομέρειες και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό, τι μπορείτε με μια εθνική ομάδα. Αυτή η περίοδος [της καριέρας μου] έχει τελειώσει. Αν δεν προκύψει κάτι μεγάλο ή ενδιαφέρον, θα περιμένω μέχρι την επόμενη σεζόν».

Ο Ενρίκε προπόνησε την Ισπανία σε δύο περιόδους μεταξύ 2018 και 2022, συγκεντρώνοντας 24 νίκες (D11 L9) σε 44 αγώνες. Οδήγησε τη Λα Ρόχα στους ημιτελικούς του Euro 2020 και στον τελικό του 2021 Nations League.

Ο 52χρονος είχε στο παρελθόν διοικήσει τη Βαρκελώνη, τη Σέλτα Βίγκο και την AS Roma σε επίπεδο συλλόγων.