Ο Louis van Gaal χτυπά το Κατάρ για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022

Ο Louis van Gaal έχει επικρίνει έντονα την απόφαση να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ.

Ο Ολλανδός αρχηγός Louis van Gaal επικρότησε την απόφαση να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ αργότερα αυτό το έτος.

Ολλανδία έχουν ήδη προκριθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η 70-year-old έχει επιμείνει ότι ο στόχος για «προώθηση του ποδοσφαίρου» στο Κατάρ ως «ταύρου****».

Σύμφωνα με την Eurosport, ο Van Gaal είπε: «Όλοι γνωρίζουν ότι θεωρώ γελοίο το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι εκεί.

«Ότι πρόκειται να παίξουμε σε μια χώρα για να επιτρέψουμε το ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί εκεί; Αυτό είναι μπούρδες. Πρόκειται για χρήματα και εμπορικά συμφέροντα. Αυτό έχει σημασία στη FIFA.

«Γιατί νομίζεις ότι δεν είμαι σε επιτροπή με τις γνώσεις μου; Πάντα αντιστεκόμουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις. Δεν είναι σωστό. Μπορώ να το πω αυτό στο Κατάρ, αλλά ότι [η αντίθεσή μου] δεν βοηθά τον κόσμο να απαλλαγεί από αυτό το πρόβλημα».

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 που διοργανώνεται στο Κατάρ, όπου ορισμένοι μετανάστες εργάτες έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή γηπέδων και άλλων εγκαταστάσεων.

Πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι λάθος το γεγονός ότι αυτό το τουρνουά δόθηκε [στο Κατάρ]. Οι μετανάστες εργάτες υποβάλλονται σε ημέρες χωρίς ανάπαυση με τη θερμοκρασία κάτω από ένα θολό 50 μοίρες, υποφέρουν από ανεπαρκή διατροφή, χωρίς πόσιμο νερό και σε τρελές θερμοκρασίες. Όλα αυτά τα σημεία είναι απολύτως απαράδεκτα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ένα μποϊκοτάζ θα εξυπηρετούσε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας; Νομίζω πως όχι. Το ποδόσφαιρο πάντα προκαλεί εξαιρετική προσοχή. Είτε πριν από το τουρνουά είτε κατά τη διάρκεια αυτού.»

Το Παγκόσμιο Κύπελλο πρόκειται να ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.