Ο Lloris και ο Deschamps αντιδρούν στην ποινή του Mappe

Μετά την αλησμόνητη ποινή του Kylian Mappe, τόσο ο Didier Deschamps όσο και ο Hugo Lloris αντέδρασαν στην αποτυχία του νεαρού.

Όταν ο Kylian Mbappe έχασε αυτή την αποφασιστική ποινή εναντίον της Ελβετίας, δεν κατάλαβε αμέσως τι συνέβαινε όπως ο Didier Deschamps ή ο Hugo Lloris. Είναι μεταξύ δύο από τα πιο έμπειρα άτομα της Εθνικής Ομάδας της Γαλλίας που έχουν υποστεί την ήττα στο μέρος. Αυτή η τελευταία οπισθοδρόμηση ήταν από πολλές απόψεις απαραίτητη για τον Kylian να καταλάβει πώς να σηκωθεί όταν πέσει κάτω. Αλλά η πιο σημαντική πτυχή αυτής της ιστορικής βραδιάς ήταν η αντίδραση των συμπαίκτες του και του μάνατζερ του. Ο Deschamps είπε τα εξής μετά την ήττα της Γαλλίας: «Όλη η ομάδα είναι ενωμένη στο καμαρίνι.

«Κανείς δεν μιλάει για «εσύ έκανες αυτό το λάθος «ή «έκανες εκείνο το λάθος». Ο Κάλιαν ξέρει την ευθύνη του. Φυσικά, Kylian, ακόμα και αν δεν σκόραρε γκολ, ήταν αποφασιστικός σε πολλές ενέργειες που είχαμε, τότε ανέλαβε την ευθύνη να πάρει αυτή την ποινή και κανείς δεν είναι πραγματικά θυμωμένος μαζί του. Μίλησα με τους παίκτες, γνωρίζουμε τη δύναμη αυτής της ομάδας, αυτής της ομάδας, είχαμε πολλές υπέροχες στιγμές μαζί σήμερα. Πονάει πραγματικά, υπάρχει πολλή θλίψη και, καλά, υπήρχαν πολλά πράγματα που κάναμε πολύ καλά σε αυτόν τον αγώνα, αλλά όχι όλα και αν σκεφτούμε πάρα πολύ για αυτόν τον αγώνα δεν θα βοηθήσει πάρα πολύ. Αυτό το ευρώ ήταν πραγματικά δύσκολο, δεν αποτελεί δικαιολογία, και τώρα υπάρχει ο τελευταίος πρωταθλητής Ευρώπης και ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής που πρέπει να πάει σπίτι του, πονάει αλλά πρέπει να το αποδεχτούμε».

Ο Mappe παίρνει πίσω από τον καπετάνιο του.

Άλλη μια σημαντική υποστήριξη για τον Mappe προήλθε από τον καπετάνιο Hugo Lloris, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πώς αισθάνεται η πίεση ως τερματοφύλακας. Αντί να κάνει κάποιον υπεύθυνο για ό, τι συνέβη, ο τερματοφύλακας του Τότεναμ ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον νεαρό συμπαίκτη του. Όλη η Γαλλία είναι μαζί για να συνεχίσει να αγωνίζεται για τίτλους στο μέλλον. Αυτή η ήττα θα χρησιμεύσει ως ένας τέλειος τρόπος για να καταλάβουμε τι μπορεί να βελτιώσει αυτή η λαμπρή ομάδα. Μιλώντας με την BeIn Sports, αυτό είπε ο Lloris για την αστοχία του Mappe: «Στο ποδόσφαιρο, κερδίζουμε μαζί και χάνουμε μαζί.

«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την εξάλειψη. Είναι οδυνηρό και δεν υπάρχει κανείς να δείχνει με το δάχτυλο. Πολεμήσαμε όλοι μαζί εναντίον του αντιπάλου και δεν υπάρχει δικαιολογία να αναζητήσουμε. Και πρέπει να τονίσουμε την ελβετική ομάδα, ήταν μεγάλη. Νομίζω ότι η λύπη που μπορεί να έχουμε απόψε είναι σίγουρα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει το παιχνίδι καλύτερα με 3-1. Η δύναμή μας στο παρελθόν ήταν να είμαστε δυνατοί. Και απόψε, τους αφήσαμε στο παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, δεν τα παρατήσαμε. Πήγαμε στο τέλος του τέλους. Τώρα πρέπει να χωνέψουμε τον πόνο μας.»