Ο Lionel Messi παραθέτει τέσσερις λόγους για τη δύσκολη σεζόν του στο PSG

Ο επτά φορές νικητής του Μπαλόν ντ’Ορ αφηγήθηκε τους αγώνες που αντιμετώπισε στην πρώτη του σεζόν στο Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Lionel Messi έχει αναφέρει τους αγώνες προσαρμογής σε μια νέα ομάδα, την καθυστερημένη άφιξή του, τα προβλήματα στα γόνατα και το COVID-19 ως τους τέσσερις λόγους πίσω από το δύσκολο ξεκίνημα του στο PSG.

Μετά από 21 ένδοξα χρόνια στη Βαρκελώνη, ο Μέσι μάζεψε τις βαλίτσες του και κατευθύνθηκε στη Γαλλία το περασμένο καλοκαίρι. Εντάχθηκε στην PSG με δωρεάν μεταγραφή, ελπίζοντας να ηγηθεί της ομάδας για την επιτυχία του Champions League.

Αλλά δεν πήγαν έτσι τα πράγματα. Ενώ η PSG επανέκτησε τον τίτλο της Ligue 1, τα ευρωπαϊκά τους όνειρα τελείωσαν με την τελευταία 16 έξοδο προς τους τελικούς νικητές της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μέσι, από την άλλη πλευρά, αγωνίστηκε να προσαρμοστεί στο ποδόσφαιρο στη Γαλλία. Ο φόργουργουρ δεν μπορούσε να φτάσει στο επίπεδο των επιδόσεων που είχε δείξει κάθε εβδομάδα στη Βαρκελώνη, σκοράροντας μόλις 11 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

«Έπρεπε να συνηθίσω έναν νέο τρόπο παιχνιδιού, επειδή συνήθιζα να παίζω όλη μου τη ζωή με έναν τρόπο. Βλέπεις το ποδόσφαιρο διαφορετικά, με νέους συμπαίκτες. Στη Βαρκελώνη, είχα συμπαίκτες που με γνώριζαν απ’ έξω», είπε ο Αργεντινός στο TYC Sports.

«Επιπλέον, έφτασα αργά στο κλαμπ, μετά χτύπησα το γόνατό μου και ανάμεσα στο ένα και στο άλλο, δεν μπορούσα να κάνω τρία ή τέσσερα παιχνίδια στη σειρά. Ήρθαν οι γιορτές και είπα «Πάω να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου, ο χρόνος προσαρμογής έχει τελειώσει «, και τότε ο Covid με χτύπησε.»

Ο Μέσι αποκαλύπτει προβλήματα στο COVID-19

Τον Ιανουάριο, ο Μέσι προσβλήθηκε από COVID-19 και παρουσίασε κοινά συμπτώματα του ιού — είδος λαιμού, βήχα και πυρετό — και αργότερα αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.

«Η αλήθεια είναι ότι με χτύπησε πολύ σκληρά», είπε ο 34χρονος. «Μου άφησε με μετά τα αποτελέσματα. Δεν μπορούσα να προπονηθώ. Επέστρεψα και πέρασα περίπου ενάμιση μήνα χωρίς να μπορώ καν να τρέξω γιατί είχε επηρεάσει τους πνεύμονές μου».

Αυτή τη στιγμή, ο Μέσι προετοιμάζεται για τον αγώνα των πρωταθλητών Copa America της Αργεντινής εναντίον των νικητών του Euro 2020 Ιταλίας στο επαναληπτικό Super Cup Finalissima στο Wembley την Τετάρτη.