Ο Lionel Messi έφτασε σε 2 νέα ορόσημα σταδιοδρομίας στη νίκη του Αλαβς

Ο Μέσι συνεχίζει να γράφει ιστορία στη Βαρκελώνη μετά από μια υπέροχη επίδειξη στη νίκη επί του Αλαβές το Σάββατο.

Ο Lionel Messi ισοδυναμεί με το ρεκόρ 505 εμφανίσεων του Xavi Hernandez στη La Liga για τη Βαρκελώνη και έγινε ο ενός-ένατος υψηλότερος παρουσιαστής στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η εμφάνιση της Αργεντινής εναντίον του Deportivo Alaves το Σάββατο, ένα παιχνίδι στο οποίο σκόραρε ένα στήριγμα για νίκη 5-1, ήταν το 505ο του στη La Liga. Τον μετακίνησε επίπεδο με τον πρώην συμπαίκτη Xavi για τα περισσότερα παιχνίδια που παίζονται στο πρωτάθλημα για τη Βαρκελώνη.

Θα έχει την ευκαιρία να πάρει τα αποκλειστικά δικαιώματα καυχησιάς για το ρεκόρ στον επόμενο αγώνα La Liga εναντίον του Cadiz στις 21 Φεβρουαρίου.

Όσο για το ρεκόρ του Xavi με 767 εμφανίσεις σε όλους τους διαγωνισμούς, ο Messi είναι μόλις οκτώ παιχνίδια ντροπαλός από το ορόσημο στις 759 εμφανίσεις. Αν δεν χάσει κανένα παιχνίδι, το συνολικό ρεκόρ θα μπορούσε να είναι δικό του μέχρι τον Μάρτιο.

Αλλά, όπως τόνισε ο Marca, Messi έχει επίσης πρόσφατα σπάσει στην κορυφή 10 λίστα για τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία La Liga.

Ο 33χρονος προσπέρασε τον πρώην Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ρεάλ Μαδρίτης, αριστερό Miquel Soler, για να μπει σε αυτή την αριστοκρατική λίστα.