Ο Kylian Mbappe ταιριάζει με το ρεκόρ 63 ετών στη Γαλλία

Ο σταρ του PSG έγραψε μια μικρή ιστορία ενώ παράλληλα βοήθησε τη Γαλλία να εξασφαλίσει μια εμφατική νίκη επί του Καζακστάν σε προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Kylian Mbappe έγινε ο πρώτος Γάλλος παίκτης που σκόραρε τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα σε 63 χρόνια καθώς η Γαλλία προκρίθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο 22χρονος επιτιθέμενος μάζεψε το τετράκλινο του σε μια κατεδάφιση 8-0 του Καζακστάν το Σάββατο. Πέτυχε ένα πρώτο ημίχρονο πρίμα πριν προσθέσει ένα τέταρτο γκολ τρία λεπτά από το χρόνο.

Ως αποτέλεσμα, ο Mbappe έγινε ο πρώτος παίκτης της Γαλλίας που σκόραρε τόσα πολλά γκολ σε έναν αγώνα από το Just Fontaine εναντίον της Δυτικής Γερμανίας το 1958.

Τι είχε να πει;

Μιλώντας για τα τέσσερα γκολ μετά, ο Mbappe είπε στον Μ6: «Ναι, η μπάλα του αγώνα βρίσκεται στα αποδυτήρια.

«Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν πραγματικά η εξειδίκευση. Επιπλέον, στην ομάδα, πολλοί παίκτες δεν έχουν παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και ακόμα και για εκείνους που έχουν παίξει, είναι ένα όνειρο να το παίξει για δεύτερη φορά.»

Ο Karim Benzema σκόραρε ένα στήριγμα, ενώ ο Adrien Rabiot και ο Antoine Griezmann ήταν επίσης στο στόχο να σφραγίσουν τη Γαλλία τη νίκη 8-0.

Οι κάτοχοι τίτλων προοδεύουν στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ως νικητές του Ομίλου Δ.