Ο Kylian Mappe θα μπορούσε να σπάσει ρεκόρ στο Champions League

Αν καταφέρει να σκοράρει εναντίον της Μπάγερν Μονάχου αυτή την εβδομάδα, ο Kylian Mappe θα σπάσει το ρεκόρ όλων των εποχών στο Champions League με το PSG.

Ο Kylian Mbappe βρίσκεται σήμερα σε μία από τις καλύτερες καμπάνιες του Champions League της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Βγήκε από μια καταπληκτική παράσταση στο Allianz Arena στο Μόναχο με την ευκαιρία να εξοντώσει την Μπάγερν αυτή την εβδομάδα. Ο Mappe σκόραρε επίσης τέσσερα γκολ εναντίον της FC Barcelona στο γύρο των 16, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του φετινού τουρνουά. Με τα δύο γκολ του εναντίον της Μπάγερν, ο Mappe σκόραρε ήδη οκτώ σε αυτή την εκστρατεία.

Αυτό έδεσε τα αρχεία του Ντέιβιντ Τρεζεγκουέτ και του Βισάμ Μπεν Γίντερ. Και οι δύο πέτυχαν οκτώ γκολ σε μία σεζόν κατά τη διάρκεια αυτού του διαγωνισμού. Σε περίπτωση που ο Kylian Mbappe σκοράρει εναντίον της Μπάγερν αυτή την εβδομάδα, θα ξεπεράσει το ρεκόρ τους και θα γίνει ο μόνος Γάλλος με 9 γκολ σε μία μόνο σεζόν Champions League. Επίσης, θα πλησιάσει λίγο πιο κοντά στα 70 γκολ του Karim Benzema στη λίστα όλων των εποχών παικτών που σκόραραν περισσότερο στο Champions League.

Ο Mappe έχει κι άλλο ρεκόρ να νικήσει.

Η βαθμολόγηση εναντίον της Μπάγερν Μονάχου θα δώσει επίσης στον Kylian Mappe μια μοναδική ευκαιρία στο τουρνουά. Στην ιστορία του Champions League, μόνο αυτός ήταν σε θέση να σκοράρει σε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες νοκ-άουτ πριν. Το έκανε όταν έπαιζε ακόμα στο Μονακό. Το να πάρει ένα γκολ εναντίον του Manuel Neuer θα συνδέσει το δικό του ρεκόρ και θα έχει την ευκαιρία να το σπάσει στους ημιτελικούς.

Αυτό θα ήταν ακόμα μια απόδειξη ότι ο Mappe είναι πραγματικά ο νέος διάδοχος του θρόνου του Μέσι και του Ρονάλντο. Η Μπάγερν Μονάχου θα δυσκολέψει προσπαθώντας να σταματήσει το νεαρό αστέρι, ειδικά αφού σκοράροντας για άλλη μια φορά στη Λιγκ 1 το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Mappe θα μπορούσε να οδηγήσει την PSG στον πρώτο τίτλο της στην ιστορία του Champions League. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να κρατήσει αυτό το ρυθμό και αυτά τα αποτελέσματα. Μπορεί να το κάνει να συμβεί ενάντια στους πρωταθλητές που βασιλεύουν;