Ο Koeman θα συνεχίσει ως διευθυντής της Βαρκελώνης για την επόμενη σεζόν

Τα ερωτηματικά για το μέλλον του Ολλανδού στην Καταλονία εξαφανίζονται καθώς το συμβούλιο της Barca αποφασίζει να τον αφήσει να συνεχίσει στη θέση του ως προπονητής.

Ο Ronald Koeman θα παραμείνει μάνατζερ της FC Barcelona για τη σεζόν 2021/22, επιβεβαίωσε η πρόεδρος της λέσχης Joan Laporta.

Η πρώτη managerial σεζόν του Koeman στη Βαρκελώνη είχε ανάμικτες κριτικές, με ένα τμήμα του fanbase ευχαριστημένο μαζί του για την παράδοση ασημικών, ενώ ένα άλλο σκεπτικό για τις μεθοδολογίες του.

Πολλοί ήθελαν να τον δουν να αντικαθίσταται από τον θρύλο του συλλόγου Xavi Hernandez, ο οποίος διαχειρίζεται επί του παρόντος την πλευρά του Κατάρ Al Sadd.

Ενώ οι απόψεις είναι διχασμένες για την ικανότητά του να καθοδηγεί τον σύλλογο σε μια νέα εποχή, η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών συμφωνούν ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να φέρει σταθερότητα στο Camp Nou μετά από μια καταστροφή μιας σεζόν που ήταν το 2019/20.

«Μετά από αυτή την περίοδο προβληματισμού, ο αντιπρόεδρος Rafael Yuste και εγώ συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε με την τρέχουσα σύμβαση που έχει ο Ronald Koeman», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Βαρκελώνης Laporta.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι αυτές οι συνομιλίες έχουν οδηγήσει σε μια ενότητα απόψεων.

«Βλέπουμε ότι ο προπονητής έχει πολύ κίνητρα και έχει ήδη ένα χρόνο εμπειρίας σε αυτό το καμαρίνι, το οποίο θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο ανταγωνιστικό. Νομίζω ότι ο Koeman βγαίνει στην κορυφή γιατί είναι ο προπονητής που θέλουμε».