Ο Klopp εξηγεί πώς το Λίβερπουλ μπορεί ακόμα να μετατρέψει τη σεζόν του σε «επιτυχία»

Όχι μόνο οι Reds απέτυχαν τρομερά στην υπεράσπιση του τίτλου τους, αλλά δεν έχουν καμία πιθανότητα να θελήσουν ένα κομμάτι μαχαιροπίρουνα αυτή τη σεζόν.

Ο Γιούργκεν Κλοπ υποστηρίζει ότι η Λίβερπουλ μπορεί ακόμα να επιτύχει τη σεζόν τους, εξασφαλίζοντας τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θεωρείται φαβορί για να κερδίσει τον τίτλο της Premier League στην αρχή της εκστρατείας, το Λίβερπουλ αγωνίζεται να μπει στην πρώτη θέση καθώς το 2020-21 πλησιάζει στο τέλος του.

Τους έδιωξαν από τους εγχώριους διαγωνισμούς κυπέλλου νωρίτερα, ενώ το ευρωπαϊκό τους ταξίδι έληξε επίσης την περασμένη εβδομάδα.

Μια τεράστια ολίσθηση των προτύπων, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Virgil van Dijk, μεταξύ άλλων, και ίσως η έλλειψη δραστηριότητας στην αγορά μεταβίβασης είναι οι παράγοντες που συνέβαλαν στη δυστυχία των αγγλικών πρωταθλητών.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι Reds ήταν σε μεγάλο βαθμό κατώτεροι αυτού του όρου, αλλά ο μάνατζερ τους πιστεύει ότι μπορούν ακόμα να τελειώσουν αυτή τη σεζόν σε υψηλό επίπεδο.

«Δεν είμαι σίγουρος πώς το βλέπουν αυτό οι άνθρωποι έξω, [αλλά] για εμάς μπορούμε να κάνουμε αυτή τη σεζόν ακόμα μια επιτυχία [με] προκριματικά για το Champions League», δήλωσε ο Klopp, μέσω της Daily Mail.

«Επειδή κερδίσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι, αυτό δεν σημαίνει ότι το μόνο πράγμα που μπορούμε να επιτύχουμε θα ήταν να κερδίσουμε το πρωτάθλημα — αυτό θα ήταν πραγματικά τρελό.

«Αυτό είναι το πρόβλημα γιατί πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα αφού κερδίσουν κάτι. Δεν έχουμε τέτοια διάθεση. Δεν κυνηγάμε τη σκιά μας ή όπως θέλεις να το πεις αυτό, και να πούμε, «Θεέ μου, πώς μπορούμε να κάνουμε αυτό το καλό ξανά;» Όχι, όχι, όχι. Γνωρίζουμε όλα τα απαραίτητα βήματα και όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε.

«Ναι, είμαστε σε μια κατάσταση και ήμασταν πριν. Και ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε σε αυτή τη διάθεση και πρέπει να κυνηγάμε τους πάντες — την ομάδα που παίζουμε και όλους τους άλλους χωρίς να τους παίζουμε, αλλά όχι την ίδια στιγμή, ακριβώς γύρω από αυτό, που πραγματικά τους ασκούμε πίεση. Έτσι είναι τα πράγματα. Το νιώσαμε. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν το ’17, αλλά ίσως ήταν όταν ήρθε η Τσέλσι, κέρδιζαν όλη την ώρα και ήταν διαφορετικά.

«Αν πάμε σε ένα παιχνίδι, νομίζω, «Εντάξει, αν κερδίσουμε είναι καλό. Αν όχι, δεν είναι τόσο σημαντικό. Τότε, Θεέ μου, η Τσέλσι κέρδισε ξανά. Έτσι μπαίνεις στο παιχνίδι με διαφορετική διάθεση — το ξέρουμε αυτό. Ακόμα το κάναμε, τα καταφέραμε εκείνη τη χρονιά, αλλά ήταν δύσκολο. Μπορούμε μόνο να το κάνουμε δύσκολο για τις άλλες ομάδες και ο μόνος τρόπος για να τους δυσκολέψουμε είναι να κερδίσουμε τα δικά μας παιχνίδια. Αυτός είναι ο τρόπος που προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε».