Ο Klopp αποθαρρύνει την αποθαρρυντική ενημέρωση σχετικά με την επιστροφή τραυματισμού του Van Dijk

Ο Ολλανδός αμυντικός συνεχίζει το παρατεταμένο ξόρκι του στο περιθώριο μετά από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο στα μέσα Οκτωβρίου

Ο Jurgen Klopp επιμένει ότι θα ήταν «σχεδόν θαύμα» αν ο Virgil van Dijk μπορέσει να επιστρέψει στη δράση για το Λίβερπουλ αυτή τη σεζόν.

Ο Van Dijk έπαιξε τελευταία φορά για το Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Merseyside τον Οκτώβριο. Τον ανάγκασαν να φύγει από το γήπεδο μετά από μια βαριά σύγκρουση με τον τερματοφύλακα του Έβερτον Τζόρνταν Πίκφορντ που τον είδε να υποφέρει από βλάβη σταυροειδούς συνδέσμου.

Υπήρξαν εικασίες ότι το κέντρο θα μπορούσε να ανακάμψει εγκαίρως για να συμπεριληφθεί στο back-end της εκστρατείας, αφού ο Klopp ενημέρωσε τον προηγούμενο μήνα ότι ο παίκτης είχε μια «υποσχόμενη» διαδικασία αποκατάστασης.

Ωστόσο, παραμένει «απίθανο» για τους οπαδούς των Reds να δουν τον Van Dijk στο γήπεδο και πάλι αυτή τη σεζόν.

«Ό, τι κι αν συμβεί, νομίζω ότι έχουμε χώρο για τον Βέρτζιλ στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω ότι ήταν στη λίστα της Premier League», δήλωσε ο Γερμανός διευθυντής στη συνέντευξη Τύπου του την Τρίτη. «Κανείς δεν μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω κάτι με αυτό. Αν έχουμε χώρο στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ τότε ο Βέρτζιλ θα είναι στη λίστα.»

«Προς το παρόν, δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτά τα πράγματα — κανείς πραγματικά, κανένας γιατρός, κανείς δεν μου είπε πραγματικά ότι υπάρχει μια ευκαιρία για τον Βέρτζιλ να παίξει ξανά αυτή τη σεζόν.

«Δεν θέλω να πω ότι αυτό είναι απολύτως αδύνατο, αλλά δεν είναι πιθανό. Δεν είναι πιθανό. Δεν χρειάζεται να τα συζητάμε αυτά.

«Αν έχουμε χώρο, θα τα φορέσουμε όλα, ακόμα και όταν όλοι οι γιατροί μας λένε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Τα φοράμε γιατί πιστεύουμε σε θαύματα που και που.

«Αλλά αν δεν υπάρχει μέρος τότε πρέπει να σκεφτούμε τέτοιου είδους πράγματα και να πούμε, «Η ευκαιρία δεν είναι πολύ μεγάλη, οπότε πρέπει να πάρουμε την απόφαση». Αλλά αν είναι στη λίστα τότε είναι μόνο επειδή ελπίζουμε για ένα σχεδόν θαύμα. Αυτό είναι.»

Ο Τζο Γκόμεζ υπέστη επίσης μακροχρόνιο τραυματισμό, ενώ ο Τζόελ Ματίπ αποκλείστηκε επίσης για το υπόλοιπο της σεζόν με σοβαρό πρόβλημα.

Αναγκασμένος να βουτήξει στην αγορά μεταφορών του Ιανουαρίου για να επιδιώξει αμυντική ενίσχυση, η Λίβερπουλ έφερε τον Μπεν Ντέιβις από το Πέστον και τον Οζάν Καμπάκ από το Σάλκε την ημέρα της προθεσμίας.