Ο Klopp αντανακλά τη χειρότερη πορεία του Λίβερπουλ τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Υπό το φως των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων του Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ ήθελε να αναλογιστεί τη χειρότερη πορεία της πλευράς του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μια ειλικρινή αντίδραση από αυτόν.

Δεν είναι μυστικό ότι η Λίβερπουλ δεν περνάει την καλύτερη στιγμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Γιούργκεν Κλοπ το γνωρίζει πολύ καλά. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές πτυχές που έφεραν αυτή τη λέσχη σε μια στιγμή που ήταν ειλικρινά αναπόφευκτη. Η απώλεια τόσων πολλών βασικών παικτών λόγω τραυματισμών είναι ο πόνος της ύπαρξης του Γιούργκεν Κλοπ αυτή τη σεζόν. Η παγκόσμια πανδημία έπληξε το Λίβερπουλ σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, οι Reds ήταν σε θέση να παραμείνουν στην κορυφή του τραπεζιού καθ ‘όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού της τρέχουσας σεζόν. Αλλά η ζημιά αυτών των απών παικτών έγινε εμφανής κοντά στο τέλος ενός 2020. Ανεξάρτητα από αυτή την κατάσταση, ο Klopp έκανε ό, τι μπορούσε για να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ ως δικαιολογία και οι παίκτες του πάντα προσπαθούσαν να ανταγωνιστούν ενάντια σε κάθε αντίπαλο. Τώρα που έρχονται κακά αποτελέσματα, ο Γερμανός διευθυντής περίμενε σκληρές επικρίσεις από τα ΜΜΕ.

Ο Κλοπ καταλαβαίνει το σπάσιμο με την πλευρά του.

Αφού επιβεβαίωσε ότι δεν αναμένει νέους παίκτες στο παράθυρο χειμερινής μεταφοράς λόγω της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, ο Klopp είπε αυτό για την κριτική μέσω του Goal: «Είναι φυσιολογικό. Οι άνθρωποι γενικά, όλα είναι μαζικά νέα ή δεν είναι. Κάθε μέρα, κάθε δύο δευτερόλεπτα, υπάρχουν ειδήσεις έξω και σκέφτεστε «wow» και στη συνέχεια δύο λεπτά αργότερα, μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες. Έτσι είναι τα πράγματα. Ξέρω πολύ καλύτερα από ό, τι φαντάζεσαι πόσα άσχημα πράγματα συμβαίνουν εκεί έξω.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, και το κάνουμε αυτό σε θετικούς καιρούς, είναι να αποκόψουμε τον έξω κόσμο όταν συναντιόμαστε, γι’ αυτό εστιάζουμε και μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Φυσικά υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα εκεί έξω, αλλά τη στιγμή που βρισκόμαστε στο γήπεδο το μόνο πρόβλημα που μπορούμε να λύσουμε, το μόνο πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι το πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε το πρόβλημα του ποδοσφαίρου και αυτό ακριβώς κάνουμε. Θέλουμε να πάρουμε κάτι αύριο το βράδυ προφανώς, και θα προσπαθήσουμε απολύτως τα πάντα».