Ο Kai Havertz ανοίγει τον νέο του ρόλο στην Τσέλσι

Ο Γερμανός έδωσε αναμφισβήτητα την καλύτερη απόδοσή του για την Τσέλσι στη νίκη επί του Έβερτον μετά από μια τακτική αλλαγή από τον Τουσέλ.

Ο Kai Havertz ήταν στην ευχάριστη θέση να παίξει ως ψευδής εννέα στη νίκη της Chelsea με 2-0 επί της Everton, επιμένοντας ότι ο ρόλος του δίνει την «ελευθερία» που χρειάζεται για να εκμεταλλευτεί τα ταλέντα του.

Ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης της σεζόν της Τσέλσι ήταν οι αγώνες του Χάβερτζ. Ο 21χρονος, ο οποίος έφτασε από την Bayer Leverkusen τον Σεπτέμβριο έναντι αμοιβής 80 εκατομμυρίων ευρώ, δεν κατάφερε να αναπαραγάγει τις παραστάσεις του στη Γερμανία. Έπαιξε σε διάφορους ρόλους υπό τον πρώην μάνατζερ Frank Lamard, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αλλά στο πρώτο του ξεκίνημα κάτω από το νέο αφεντικό Blues Thomas Tuchel το βράδυ της Τρίτης, ο Havertz έπαιξε κεντρικά ως ένα ψεύτικο εννέα μεταξύ των προς τα εμπρός Timo Werner και Callum Hudson-Odoi.

Είναι μια θέση στην οποία εντυπωσίασε κατά τις τελικές του εξόδους για το Λεβερκούζεν την περασμένη σεζόν, και φαίνεται ότι ο Τούσελ πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητές του.

«Έπαιξα σαν ψεύτικο εννέα, είχα την ελευθερία να πάω όπου ήθελα και νομίζω ότι αυτό είναι καλό για μένα», δήλωσε ο Havertz στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Μου αρέσει να έχω ελευθερία στο γήπεδο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την παράσταση, όχι μόνο από μένα αλλά και από όλη την ομάδα. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα από ό, τι σήμερα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μια νίκη, οπότε φυσικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό».

Ο Χάβερτζ ξεπλήρωσε τον Τουσέλ για την πίστη του, προσφέροντας μια εξαιρετική επίδειξη εναντίον της Έβερτον. Ο Γερμανός ήταν άτυχος που το γκολ του πρώτου ημιχρόνου θεωρείται ως δικό του γκολ από τον Ben Godfrey αντ ‘αυτού. Αλλά δεν το άφησε να πάρει σε αυτόν και αργότερα κέρδισε την ποινή που ο Τζορτζίνιο μετέτρεψε.

Το πιο εντυπωσιακό γεγονός, όμως, ήταν το πώς το εμπρός προβλημάτισε την Έβερτον κατά τη διάρκεια του αγώνα μετά την επιστροφή από τραυματισμό.

«Ήταν καλό για μένα και έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό», συνέχισε ο Havertz.

«Οι πρώτοι επτά μήνες δεν ήταν εύκολοι για μένα, αλλά πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε και το έκανα αυτό. Έτσι είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά φυσικά ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά τον τραυματισμό. Νομίζω ότι ήταν μια καλή παράσταση από μένα, αλλά δεν μπορείτε να το πείτε αυτό μετά από μια παράσταση.

Πρέπει να είσαι δυνατός και στους επόμενους αγώνες και αυτός είναι ο στόχος μου. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ, θα προσπαθήσω να δώσω τα δυνατά μου μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια ελπίζω ότι θα συνεχιστεί έτσι».