Ο Jules Kounde αποκαλύπτει την ομιλία του Τσάβι που τον έκανε να διαλέξει τη Βαρκελώνη αντί της

Η διεθνής Γαλλία απέρριψε την ευκαιρία να ενταχθεί στην Τσέλσι το καλοκαίρι υπέρ μιας μετακίνησης στη Βαρκελώνη.

Ο Ζυλ Κούνντε αποκάλυψε πώς ο Χάβι Χερνάντεζ τον έκανε να ενωθεί με τη Βαρκελώνη αντί της Τσέλσι.

Ο 23χρονος ολοκλήρωσε μια μετακόμιση €50 εκατ. στο Camp Nou το καλοκαίρι με πενταετή συμφωνία από τη Σεβίλλη, μετά από εκτενείς συνομιλίες με τον διευθυντή της Βαρκελώνης και τον ομόλογό του από την Chelsea Thomas Tuchel.

«Πρώτον, έχω έρθει σε μια τεράστια ομάδα, η οποία έχει γνωρίσει καλές στιγμές και η οποία, τελευταία, είχε λιγότερες», είπε ο Kunde στον L’Equipe για την απόφασή του να ενταχθεί στην Barca.

«Έρχομαι σε ένα έργο το οποίο δεν θα αποκαλούσα ανακατασκευή, καθώς έχουμε ήδη μια ανταγωνιστική ομάδα, αλλά μάλλον αναποδογυρισμένη. Με ενδιέφερε να είμαι μέρος αυτού του νέου κύματος, σε αναζήτηση τίτλων, και να θέσει Barca πίσω εκεί που ήταν πάντα, μεταξύ των καλύτερων συλλόγων.

«Μετά υπήρξε η συζήτηση με τον προπονητή. Μιλήσαμε για ποδόσφαιρο. Ένιωσα πραγματική αυτοπεποίθηση από αυτόν, ότι είχε μια πραγματική γνώση του εαυτού μου, του παιχνιδιού μου, και των προτερημάτων μου.

«Μίλησα με τον Tuchel και ένιωσα επίσης ότι ήθελε να έρθω, αλλά εγώ απλά προτιμούσα την ομιλία του Xavi».

Ο Kounde είναι κατάλληλος για το στυλ του Xavi

Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος πήρε ένα μήνα για να τον εγγράψει, ο Kounde έκανε μια εξαιρετική αρχή. Ο αμυντικός έχει βοηθήσει τη Βαρκελώνη να κρατήσει τέσσερα καθαρά φύλλα στις πέντε εμφανίσεις του, καθώς και να δώσει δύο ασίστ.

«Όταν μίλησα με τον Xavi, μου είπε ότι οι ικανότητές μου αντιστοιχούν στο σχέδιο παιχνιδιού του, ξεκινώντας από πίσω, παίζοντας ψηλά, χρησιμοποιώντας τις δικές μου ιδιότητες ταχύτητας και προσμονής», είπε ο Kounde.

«Θέλει επίσης μια επιθετική ομάδα — είμαστε μία από τις ομάδες που πιέζουν ψηλά.

«Με είδε σε αυτό το σύστημα και είδα και εγώ τον εαυτό μου σε αυτή την ομάδα που είδα να κάνει μια αρκετά τρελή άνοδο στο τραπέζι την περασμένη σεζόν.

«Με τη Σεβίλλη, ήμασταν 15 μονάδες μπροστά από αυτούς στα μέσα της σεζόν. Ο Τσάβι έφτασε, και είδα τις αλλαγές που έκανε και προς ποια κατεύθυνση πήγαινε. Μου άρεσε.»