Ο Josh Kroenke αποκαλύπτει τη στάση του KSE για την πώληση της Άρσεναλ

Ο γιος του ιδιοκτήτη της Άρσεναλ, Stan Kroenke, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια του KSE για τη λέσχη σε ένα θερμό φόρουμ οπαδών.

Ο Josh Kroenke είπε στους υποστηρικτές της Arsenal ότι η Kroenke Sports & Entertainment (KSE) δεν θα πουλήσει τον σύλλογο.

Η Kroenke, μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Vinai Venkatesham, συμμετείχε σε φόρουμ οπαδών 30 λεπτών την Πέμπτη το βράδυ για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Super League και το μέλλον της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Kroenke συναντήθηκε με μια εχθρική υποδοχή από τους υποστηρικτές της Arsenal.

Παρά το γεγονός ότι οι Πυροβολητές δεν συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Super League, πολλοί εξακολουθούν να είναι σε δύσκολη θέση και αηδιασμένοι από τη συμμετοχή τους στην πρώτη θέση.

Αλλά ενώ οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από τους οπαδούς της Arsenal θέλουν να πουλήσουν το KSE, ο Kroenke είναι ανένδοτος ότι οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του συλλόγου θεωρούν τους εαυτούς τους κατάλληλους για να παραμείνουν επικεφαλής.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τις θέσεις μας ως θεματοφύλακες της Arsenal», δήλωσε ο Josh Kroenke όπως ανέφερε το Football London.

«Βρισκόμασταν σε πολύ δύσκολη θέση από δυνάμεις εκτός του συλλόγου.

«Για να επιστρέψουμε στις αρχικές ερωτήσεις που κάναμε λάθος, αυτές ήταν οι ερωτήσεις που θέσαμε στους εαυτούς μας, και γι’ αυτό είμαι εδώ για να προσπαθήσω να τα συναρμολογήσω όλα με την πάροδο του χρόνου.

«Δεν ζητάω την εμπιστοσύνη σου αμέσως. Έχουμε τα ίδια σχέδια για το καλοκαίρι όπως είχαμε πριν από μερικές εβδομάδες, και είμαι τόσο ενθουσιασμένος με αυτά.

«Μπορεί να έχω δυσπιστία και σκεπτικισμό, αλλά με την πάροδο του χρόνου ελπίζω να αποκαταστήσω μια σχέση με τις ομάδες υποστηρικτών μας και να τους δείξω ότι είμαστε ικανοί να οδηγήσουμε τη λέσχη μπροστά».

Γιατί ο KSE υπέγραψε τους Πυροβολητές για την Super League;

Ο Kroenke υποσχέθηκε επίσης ότι η KSE θα πληρώσει το πρόστιμο για την απόσυρση από την Ευρωπαϊκή Super League και ότι όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Arsenal θα βρίσκονται στο Λονδίνο.

Παρά το γεγονός ότι η Venkatesham απέρριψε αξιώσεις ύψους 8 εκατομμυρίων λιρών ως μεγάλη από το σήμα.

Όσο για το μεγάλο ερώτημα σχετικά με το γιατί η KSE υπέγραψε την Arsenal για την Super League, η Kroenke είπε: «Καθώς το έργο αυτό διαμορφώθηκε πολύ γρήγορα, θέσαμε στους εαυτούς μας δύο βασικά ερωτήματα. Η πρώτη ερώτηση ήταν: τι είναι χειρότερο, μια Super League ή μια Super League χωρίς την Άρσεναλ;

«Αυτό ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να το ζυγίσουμε. Αποφασίσαμε ότι μια Super League χωρίς Άρσεναλ ήταν η χειρότερη από τις δύο αυτές απαντήσεις.

«Η δεύτερη ερώτηση που θέσαμε στους εαυτούς μας ήταν: τι θέλουν οι οπαδοί; Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους.

«Προφανώς δεσμευόμασταν από ορισμένες πτυχές εμπιστευτικότητας της απόφασης που σκεφτόμασταν να πάρουμε, και ήταν μια πολύ πιο περίπλοκη απάντηση από ό, τι είχαμε χρόνο να σκεφτούμε.

«Νομίζω ότι ο παγκόσμιος οπαδός θέλει να δει την Άρσεναλ εναντίον της Βαρκελώνης όσο το δυνατόν περισσότερο. Νομίζω ότι ο ευρωπαίος οπαδός θέλει να δει περισσότερους μεγάλους αγώνες μεταξύ των κορυφαίων συλλόγων, για να είμαι ειλικρινής επειδή το εγχώριο πρωτάθλημα τους είναι τόσο προβλέψιμο.

«Νομίζω ότι από τη σκοπιά ενός Άγγλου φιλάθλου, και αυτό είναι που ήταν τόσο επιμορφωτικό για μένα, θέλουν να δουν περισσότερους μεγάλους αγώνες. Αλλά όπως έγραψε ένας υποστηρικτής της Τσέλσι σε μια πινακίδα που είδα στο διαδίκτυο τις προάλλες, εξακολουθείς να θέλεις τις κρύες νύχτες σου στο Στόουκ.

«Νομίζω ότι έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα της Αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, του ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο, και το συναίσθημα των οπαδών σε όλη την Αγγλία.

«Κάναμε λάθος, και γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα.»