Ο Joseph Yobo αποκαλύπτει το σχέδιο της Νιγηρίας να σταματήσει την Γκάνα

Το εικονίδιο των Σούπερ Αετοί σήκωσε το καπάκι στο σχέδιο της ομάδας να φιμώσει την Γκάνα εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.

Ο Joseph Yobo αποκάλυψε το σχέδιο της Νιγηρίας να αποτρέψει την Γκάνα από το να πάρει ακόμη και «μια μυρωδιά στο στόχο’ στο δεύτερο σκέλος της ισοπαλία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Οι αντίπαλοι της Δυτικής Αφρικής κλειδώνουν κέρατα για το δεύτερο «Jollof derby’ σε όσες εβδομάδες την Τρίτη. Τράβηξαν 0-0 στο Kumasi την τελευταία φορά, κάνοντας αυτό το δεύτερο πόδι μια ισοπαλία.

Για την Γκάνα, νίκη ή ισοπαλία θα σφραγίσει ένα εισιτήριο για το Κατάρ για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η διατήρηση της πρώτης γραμμής των Μαύρων Αστέρων σιωπηλή, επομένως, θα αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα για τη Νιγηρία.

Πώς μπορεί η Νιγηρία να σιωπήσει την Γκάνα;

Σε μια συνέντευξη στο Goal, ο Yobo έριξε τα φασόλια στο σχέδιο δράσης της Νιγηρίας.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την αμυντική μας οργάνωση σε δομή και να μην τους δώσουμε μια μυρωδιά στο στόχο που κάναμε καλά στο Kumasi — μπορούμε επίσης να βελτιώσουμε σε αυτό», δήλωσε ο βοηθός προπονητή Super Eagles.

«Μιλώντας για στόχους εκτός λειτουργίας, αν προσπαθήσουν να μας επιτεθούν, πιστεύω ότι οι παίκτες μας θα προσπαθήσουν επίσης να βρουν χώρο πίσω τους, έτσι ώστε να λειτουργεί αμφίδρομα.

«Αν έρθουν να επιτεθούν, θα το δεχτώ αυτό γιατί έχουμε πολύ γρήγορους και ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να επωφεληθούν από μια ομάδα που βγαίνει από τα τετράγωνα για να επιτεθεί».

Ο Yobo, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην άμυνα Super Eagles και Everton κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο παιχνίδι, πρόσθεσε: «Η Νιγηρία παίζει στο σπίτι και ξέρουμε τι χρειάζεται.

«Είμαστε έμπειροι σε αυτό το στάδιο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Βασίζονται σε εκτός έδρας γκολ ή σε ισοπαλία, αλλά θα βγούμε έξω για να κερδίσουμε. Ωστόσο, δεν πρόκειται ποτέ να είναι εύκολο, επειδή οι Γκάνοι είναι μια πολύ καλή πλευρά».

Πώς το βλέπουν οι πράκτορες στοιχημάτων;

Με πλεονέκτημα στο σπίτι στο πλευρό τους, πάνω από μια καλύτερη πορεία της μορφής σε σύγκριση με την Γκάνα, η Νιγηρία είναι φαβορί για να κερδίσει το δεύτερο σκέλος και να προκριθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Τη στιγμή της σύνταξης, η Bet365 έχει τιμολογήσει μια νίκη για τους τρεις φορές πρωταθλητές Αφρικής στο 1,85. Αυτό υποδηλώνει ότι έχουν 54% πιθανότητες νίκης, ενώ η Γκάνα — η οποία είναι 5,00 — κέρδισε 20% της νίκης συγκριτικά.