Ο Jose Mourinho δεν φαίνεται να ανησυχεί για τη δουλειά του

Ο Jose Mourinho βγήκε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από κάθε είδους φήμες για το μέλλον του, δεν φαίνεται να ανησυχεί πολύ για το αν χάσει τη δουλειά του στο Tottenham.

Χθες ήταν μια πολύ περιπετειώδης Δευτέρα για τον Jose Mourinho όσον αφορά τη δουλειά του στο Tottenham Hotspur. Από αυτόν επαινώντας τη δουλειά του και το τεχνικό προσωπικό του μέχρι τον Julian Nigelsmann να κάνει τους γύρους ως πιθανός αντικαταστάτης του. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Χοσέ Μουρίνιο βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση που ήταν πρόσφατα. Το να χάσει τη δουλειά του γίνεται σιγά-σιγά μια τάση τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα δεν φαίνεται να δέχεται ότι πιθανόν έχασε τη μαγεία του. Αντίθετα, επιλέγει να κοιτάξει το ποτήρι μισογεμάτο σύμφωνα με τις δηλώσεις του που πήρε από το Sky Sports: «Δόξα τω Θεώ δεν είμαι ο μάνατζερ που ήμουν. Πιθανώς, δεν θα ήμουν τόσο ήρεμος, σίγουρος και έχοντας τον έλεγχο των συναισθημάτων μου.

«Μερικές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα προβλήματα όχι σε σχέση με τα αποτελέσματα. Όπως ξέρεις, δεν είχα πολλές κακές διαδρομές. Μέρα με τη μέρα προβλήματα συνέβησαν πολλές φορές και αντέδρασα στο παρελθόν με πολύ πιο συναισθηματικό τρόπο. Για παράδειγμα, άφησα την Τσέλσι ως πρωταθλήτρια. Ίσως η ηλικία και η εμπειρία σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε ότι είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να αντεπεξέλθουμε σε αρνητικές στιγμές. Είμαι ήρεμος, έχω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Η φύση μου δεν αλλάζει. Αν χάσω ένα παιχνίδι, φυσικά δεν είμαι χαρούμενος, αλλά η ωριμότητα βοηθάει. Αισθάνομαι μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε και θα είμαι στην ιστορία του Τότεναμ για τους καλούς και όχι για τους κακούς λόγους».

Ο Μουρίνιο δέχεται την πρόκληση του Τότεναμ.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα του για την τρέχουσα κατάστασή του, ο Jose Mourinho ορκίστηκε να τερματίσει τη στιγμή του Tottenham Hotspur. Ωστόσο, η τελική απόφαση θα παραμείνει πάντα με τον Daniel Levy: «Είναι θετικό που λέτε ότι δεν είμαι συνηθισμένος σε αυτό, αλλά θέλω να μάθω: Ποιος προπονητής, στο τέλος της καριέρας του, μπορεί να πει ότι όλα ήταν μπλε του ουρανού και ποτέ λίγο γκρίζο, συννεφιασμένο ή ακόμα και σκοτεινό; Εκτός αν είναι ένας προπονητής που ήταν πάντα σε κυρίαρχες λέσχες όπου ο σύλλογος είναι ο κορυφαίος σύλλογος σε μια χώρα, τότε είναι πιο δύσκολο να έχεις δύσκολες στιγμές.

«Αυτό με κάνει ευτυχισμένο; Όχι. Αυτό με κάνει να έχω κατάθλιψη; Καθόλου. Είναι μια πρόκληση. Το γεγονός ότι τους δίνω σκληρή δουλειά αλλά όχι τα αποτελέσματα είναι κάτι που με πληγώνει. Πιστεύω ότι μπορώ να το δώσω. Το έδωσα όπου κι αν ήμουν και θέλω να το κάνω. Έχω περισσότερο κίνητρο από ποτέ. Ποτέ δεν ένιωσα αυτό που συνήθως αισθάνονται οι προπονητές όταν τα αποτελέσματα είναι άσχημα. Κανονικά οι προπονητές νιώθουν μοναξιά. Σε αυτό το κτίριο, δεν το έχω νιώσει ποτέ αυτό. Νιώθω αισιόδοξος. Δεν είμαι δυστυχισμένη. Ξυπνάω το πρωί και θέλω να επιστρέψω στη δουλειά.»