Ο Iniesta δίνει την ετυμηγορία του για τη νέα δουλειά του Xavi στη Βαρκελώνη

Ο θρύλος της FC Barcelona υποστήριξε τον πρώην συμπαίκτη του για να ανταποκριθεί στην πρόκληση στο Camp Nou.

Ο Andres Iniesta υποστήριξε τον Xavi Hernandez ως ιδανικό για να διαδεχθεί τον Ronald Koeman ως νέο διευθυντή της Βαρκελώνης.

Μετά από εξήμισι χρόνια μακριά από το Καμπ Νόου, ο Τσάβι επέστρεψε. Ο Καταλανός αντικατέστησε τον απολυμένο Koeman ως προπονητής με συμβόλαιο δυόμισι ετών μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Η ομάδα θα τον αποκαλύψει στους οπαδούς τη Δευτέρα προτού αναλάβει την πρώτη προπόνηση την Τρίτη.

Ο Xavi επιστρέφει πίσω από ένα επιτυχημένο διετές προπονητικό ξόρκι στο Al Sadd στο Κατάρ. Σε 102 παιχνίδια, επέβλεψε 67 νίκες (D17 L18) και οδήγησε τον σύλλογο σε επτά τίτλους — συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ Stars League.

Αυτό αφήνει τον Iniesta πεπεισμένο για τα διαπιστευτήρια του πρώην συμπαίκτη του ως μάνατζερ.

«Το Xavi ταιριάζει απόλυτα, αυτό είναι σίγουρο», είπε ο πρώην καπετάνιος της Blaugrana BeIn SPORTS. «Όχι μόνο εξαιτίας αυτού που εκπροσωπεί ως Τσάβι, αλλά και ως προπονητής και πώς είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση.»

Ο Iniesta πρόσθεσε: «Του εύχομαι καλή τύχη στον κόσμο και είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μια χαρά, επειδή έχει προετοιμαστεί για εκείνη τη στιγμή και είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση.

«Ελπίζω ότι οι συνθήκες θα είναι σε θέση να επιτύχουν. Του εύχομαι να είναι καλά. Γι’ αυτόν ως συμπαίκτη, όσο για τον Βάρκα, για τον σύλλογο, φυσικά.»