Ο Ilaix Moriba σπάει τη σιωπή του εν μέσω κατηγοριών στην FC Barcelona

Την ημέρα της παρουσίασής του ως νέου παίκτη της Λειψίας, ο Ilaix Moriba αισθάνθηκε την ανάγκη να σπάσει τη σιωπή του εν μέσω κατηγοριών στην FC Barcelona.

Πολλά έχουν ειπωθεί πριν και μετά την ταραχώδη έξοδο του Ilaix Moriba από την FC Barcelona, μόλις έφτασε στο RB Leipzig. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο νεαρός μέσος πήρε κάποιες αμφισβητήσιμες αποφάσεις σχετικά με την καριέρα του. Πρώτον, αποφάσισε να ζητήσει τα διπλάσια χρήματα που ήδη βγάζει ο Πέντρο στο κλαμπ. Η κατάστασή του άρχισε να μοιάζει με εκείνη που πέρασε ο Paul Pogba κατά τα πρώτα του χρόνια στην Manchester United.

Ήταν προφανές ότι οι πράκτορες του Moriba ήταν αυτοί που έπαιρναν αυτές τις αποφάσεις, αλλά ο παίκτης αρνείται να το αποδεχθεί αυτό. Επίσης, υπήρξε πολλή διαδικτυακή παρενόχληση εναντίον του παίκτη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μέχρι σήμερα, ο Ilaix ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να πει τη δική του πλευρά της ιστορίας και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Την ημέρα της παρουσίασής του ως νέος παίκτης της RB Leipzig, ο Moriba επεσήμανε κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου της FC Barcelona. Κατήγγειλε επίσης καταχρηστική συμπεριφορά από κάποιους οπαδούς στο διαδίκτυο.

Αυτό που είπε ο Ιλάιξ Μοριμπά στον Τύπο.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της RB Leipzig, αυτό είχε να πει ο Moriba: «Οι τελευταίοι μήνες ήταν οι πιο δύσκολοι της ζωής μου, εμείς [η οικογένειά μου] λάβαμε καταχρηστικά μηνύματα, αλλά καταφέραμε να το ξεπεράσουμε για να είμαστε εδώ σήμερα. Δεν αξίζω αυτά τα μηνύματα. Είπαν πολλά πράγματα που δεν είναι αλήθεια και έπρεπε να παραμείνουμε στενοί λόγω του σεβασμού που έχουμε για τη Βαρκελώνη. Τα πράγματα που είπαν στον Τύπο δεν ήταν δίκαια.

«Έχω βελτιωθεί στη Βαρκελώνη με την υποστήριξη των οπαδών, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν ήξεραν πώς να συμπεριφέρονται. Δεν πρόκειται να κρίνω όλη την βάση των θαυμαστών που βασίζονται σε αυτούς τους λίγους ανθρώπους. Θα έχω πάντα την Μπαρτσελόνα στην καρδιά μου, ήταν δύσκολοι μήνες, αλλά έχει περάσει και εύχομαι το καλύτερο για τον σύλλογο, ειδικά για τον Ansu, καθώς έχω δει ότι του έχουν δώσει το No.10 πουκάμισο και είναι ο καταλληλότερος για να το φορέσει, του εύχομαι το καλύτερο».