Ο Henry βαθμολογεί την πιο ιδιαίτερη ικανότητα του Chelsea αστέρι Kante

Ο θρύλος της Άρσεναλ Thierry Henry έχει ανοίξει για αυτό που θαυμάζει για το μέσο Chelsea N’Golo Kante.

Ο Thierry Henry είναι ένας τεράστιος οπαδός του N’Golo Kante και βαθμολογεί την ικανότητα του αστεριού της Τσέλσι να διαβάζει το παιχνίδι ως σχεδόν απαράμιλλη.

Ο έπαινος είναι σχεδόν ατελείωτος για τον Kante. Ο 30χρονος έχει φιλοδώρημα για το πρώτο βραβείο Ballon d’Or, αφού βοήθησε την Τσέλσι να κερδίσει το Champions League τον περασμένο μήνα με λαμπρό τρόπο. Κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι θα ενισχύσει μόνο την αξίωσή του.

Και τώρα ο Χένρι, ο οποίος τερμάτισε επιλαχούσα στο Ballon d’Or του 2003 και τρίτος στην κατάταξη του 2006, έδωσε την θέση του για τον Kante.

«Ακούστε, παρατηρείτε ορισμένους τύπους επειδή σκοράρουν και αρπάζουν τα πρωτοσέλιδα», είπε ο θρύλος της Arsenal στο κανάλι Pirio Ferdinand Pires πέντε στο YouTube.

«Αλλά σπάνια βλέπω έναν παίκτη που φτάνει πριν από την μπάλα. Ξέρει ήδη ότι η μπάλα θα προσγειωθεί εκεί. Μερικές φορές φτάνει πριν τον χορό και του λέω, «Πώς το κάνει αυτό;»

«Διαβάζει το παιχνίδι για να είναι σε θέση να αναχαιτίσει την μπάλα χωρίς να κάνει φάουλ ή να αντιμετωπίσει τις περισσότερες φορές. Φτάνει την ίδια στιγμή με την μπάλα, μερικές φορές νωρίτερα.

«Πόσες φορές μετατρέπει μια αντεπίθεση για τον αντίπαλό του σε αντεπίθεση για την ομάδα του… Φτιάχνεις και ξαφνικά παίρνει την μπάλα και έχεις μπλέξει. Τόσες φορές!»

Ο Henry πρόσθεσε στον Kante: «Πολλές φορές τον βλέπεις να παίρνει πίσω την μπάλα και αμέσως μετά είναι γκολ για την Τσέλσι.

«Η ικανότητα που έχει να διαβάσει το παιχνίδι και να δούμε πού πηγαίνει η μπάλα, μερικές φορές παίρνει εκεί πριν από την μπάλα!

«Δεν είναι εικασία. Όταν λένε ότι ένας επιθετικός μυρίζει το γκολ, είναι το ίδιο και με τον Κάντε. Ξέρει ακριβώς πού πηγαίνει η μπάλα και μπορεί να διαβάσει το πάσο και το μοτίβο του παιχνιδιού.»