Ο Hansi Flick προειδοποιεί τους παίκτες της Γερμανίας για την «απειλή» της Covid-19 ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Mannschaft πρέπει να παίξει χωρίς δύο βασικούς παίκτες στο τελευταίο φιλικό τους πριν από το τουρνουά του Κατάρ.

Ο Γερμανός προπονητής Χάνσι Φλικ προέτρεψε την ομάδα του να παραμείνει επιφυλακτική απέναντι στον κίνδυνο Covid-19 εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Μανουέλ Νόιερ και Λεόν Γκορέτσκα αναχώρησαν από το στρατόπεδο εκπαίδευσης της Γερμανίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα καθώς και οι δύο βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ο Flick ελπίζει να έχει μια πλήρη ομάδα στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια του επερχόμενου τουρνουά. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η διατήρηση της κατάστασης υπό πλήρη έλεγχο δεν είναι εύκολη.

«Αυτό μπορεί επίσης να μας επηρεάσει στο Κατάρ», δήλωσε ο Flick. «Πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούμε.

«Δεν είναι τόσο εύκολο όσο να πεις ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι. Εμείς στην προπονητική ομάδα είμαστε επίσης στο δρόμο πολύ. Τέτοιες περιπτώσεις είναι πάντα ενοχλητικές, αλλά είναι επίσης να γίνει μια φυσιολογική κατάσταση.

«Με μια φυσιολογική γρίπη χάνετε επίσης. Ο Covid είναι φυσικά λίγο πιο επιθετικός. Φυσικά θα πρέπει να μειώσει τις επαφές σας λίγο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και να εξετάσει, θα πρέπει να πάω εκεί ή όχι.

«Είσαι συχνά στο δρόμο. Και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να φροντίσουμε να το κρατήσουμε υπό έλεγχο. Αλλά μια ορισμένη κανονικότητα με κοινή λογική, νομίζω, είναι ο σωστός τρόπος.»

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία και την Αγγλία στους τελευταίους αγώνες της Nations League πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.