Ο Hakim Ziyech αποσύρεται από την εθνική ομάδα του Μαρόκου σε ηλικία 28 ετών

Ο Ζίγιετς αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα του Μαρόκου αφού τσακώθηκε με τον μάνατζερ Βαχίντ Χάλιοντζιτς.

Ο Γουίνγκερ της Τσέλσι Χακίμ Ζίετς ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα του Μαρόκου, αφού τσακώθηκε με τον μάνατζερ Βαχίντ Χαλιχότζιτς.

Ο Ζίγιετς έμεινε έξω από την ομάδα του Μαρόκου για το AFCON 2021 και μετά την εξάλειψή τους, ο Χάλιοντζιτς ισχυρίστηκε ότι ο 28χρονος δεν θα γινόταν δεκτός στην ομάδα «ακόμα κι αν το όνομά του ήταν Λάιονελ Μέσι».

Και ο άνθρωπος της Τσέλσι απάντησε στον πρώην προπονητή του, κατηγορώντας τον για «ψέματα» και επέμεινε ότι δεν θα επιστρέψει για να παίξει για τη χώρα του.

«Τους καταλαβαίνω, αλλά δεν θα επιστρέψω στην εθνική ομάδα του Μαρόκου και αυτή είναι η τελική μου απόφαση», δήλωσε ο Ziyech.

«Είναι ξεκάθαρο για μένα πώς πάνε τα πράγματα εκεί πέρα και επικεντρώνομαι σε αυτό που κάνω και, αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η λέσχη μου.

«Στο τέλος της μέρας, είναι μια απόφαση που παίρνει και πρέπει να την σεβαστείς. Όλα τα ψέματα που έρχονται με αυτό, είναι, για μένα, σαφές και δεν θα επιστρέψω στην εθνική ομάδα.

«Καταλαβαίνω και λυπάμαι για [τους οπαδούς], αλλά αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Ο Ζίετς έπαιξε τελευταία φορά για το Μαρόκο τον περασμένο Ιούνιο σε ένα φιλικό εναντίον της Μπουρκίνα Φάσο, μετά την οποία ο Χαλίχοντζιτς επέκρινε τη συμπεριφορά του και διπλασιάστηκε στις προηγούμενες δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν θέλει να προπονηθεί, δεν θέλει να παίξει», είπε για τον Ziyech. «Δεν το παίρνει στα σοβαρά. Δεν θα τον παρακαλέσω να γυρίσει πίσω.

«Μετά το τουρνουά [Afcon] πριν από τρία χρόνια, επικρίθηκε περισσότερο. Τον γιουάραγαν. Δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό.»

Ο Ziyech έχει κερδίσει 40 καπέλα σκοράροντας 17 γκολ για το Μαρόκο και έχει σκοράρει 25 φορές για την Τσέλσι αυτή τη σεζόν, σκοράροντας έξι φορές.