«Ο Guardiola μπορεί να είναι ο καλύτερος μάνατζερ όλων των εποχών»

Ο Jamie Redknapp χαρακτήρισε την Pep Guardiola «ιδιοφυΐα» αφού ο City διεκδικεί μια άξια νίκη επί της Τότεναμ στον τελικό του Καπ Καραμπάο της Κυριακής.

Jamie Redknapp ήταν γεμάτη επαίνους για Pep Guardiola μετά τον Ισπανό καθοδηγείται Πόλη σε ένα ακόμη τίτλο.

Η πόλη ήταν η καλύτερη ομάδα σε ένα αρκετά χαλαρό παιχνίδι με τον Aymeric Laporte να σκοράρει το μοναδικό γκολ στο 82ο λεπτό αφού είχε την τύχη να αποφύγει μια κόκκινη κάρτα νωρίτερα.

Η νίκη είδε την Guardiola να διεκδικεί το τρόπαιο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και η Redknapp ήταν γεμάτη επαίνους.

«Υπήρχε ένα τεράστιο χάσμα στην τάξη», είπε στο Sky Sports.

«Ναι Laporte θα έπρεπε να είχε σταλεί μακριά στο πρώτο ημίχρονο και είναι εκπληκτικό πόσες φορές συμβαίνει αυτό, ο άνθρωπος που θα μπορούσε να έχει αποσταλεί σκοράρει τον νικητή.»

«Αλλά είναι μια χαρά για να παρακολουθήσετε, αν σας αρέσει να παρακολουθείτε ποδόσφαιρο τότε σας αρέσει να παρακολουθείτε το Manchester City να παίζουν. Ο τρόπος που το μετακινούν, τα τρίγωνα, είναι χαρά να το βλέπεις. Pep Guardiola, νομίζω ότι είναι μια ιδιοφυΐα, οι παίκτες θα τρέξει μέσα από τοίχους τούβλο γι ‘αυτόν. Το ποδόσφαιρο που παίζουν στο κέντρο, από πίσω, είναι μια χαρά και ήταν πολύ ανώτερη.»

Για όλους τους όμορφους μάνατζερ να έχουν κοσμήσει το παιχνίδι, Redknapp πιστεύει Guardiola είναι εκεί ως το καλύτερο.

«Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών; Προσωπικά πιστεύω ότι με το στυλ του ποδοσφαίρου που παίζει, πόσο ταπεινός είναι, ο τρόπος που βελτιώνει τους παίκτες, νομίζω ότι είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ήδη για ό, τι συμβεί από εδώ.»

«Υπήρχε πάντα αυτό το επιχείρημα όταν βρισκόταν στη Βαρκελώνη ότι είχε Μέσι, Ινίστα, Τσάβι. Αλλά τώρα όπου κι αν πάει βλέπεις την πρόοδο, τη βελτίωση. Και φέτος μπορεί να είναι η πιο επιτυχημένη.»

«Μετά από οκτώ αγώνες ήταν 14οι στο πρωτάθλημα, όλοι αναρωτιούνται αν είχαν χάσει την όρεξή τους και αν οι παίκτες δεν έτρεχαν πια γι’ αυτόν. Απέδειξε ότι δεν είναι έτσι. Βρίσκονται σε μια νίκη 21 παιχνιδιών, η οποία είναι τρομακτική. Για να τα δούμε τώρα, το PL είναι λίγο πολύ σπείρα. Τετάρτη τώρα γίνεται τεράστια γι ‘αυτούς, ξέρει τη σημασία του ότι μπορείτε να το δείτε στα μάτια του.»