Ο Griezmann και ο Debele κατηγορούνται για ρατσισμό

Ένα ανησυχητικό βίντεο προέκυψε ότι ο Antoine Griezmann και ο Ousmane Dembele φέρεται να είναι ρατσιστές απέναντι στους ασιάτες.

Η Μπαρτσελόνα ίσως έχει μια τέλεια δικαιολογία για να ξεφορτωθεί τόσο τον Αντουάν Γκρίζμαν όσο και τον Ουσμάν Ντεμπέλε. Και οι δύο παίκτες απλά έκαναν τα πράγματα εύκολα για τον καταλανικό σύλλογο στις προσπάθειές τους να πουλήσουν και τους δύο παίκτες στον πλειοδότη. Σε ένα ανησυχητικό βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, μπορούμε να δούμε τον Αντουάν να κοροϊδεύει δύο Ασιάτες μέλη του προσωπικού που προσπαθούσαν να φτιάξουν την τηλεθέασή τους. Μετά την εμφάνιση αυτού του βίντεο και τις κατηγορίες ρατσισμού έγιναν, και οι δύο παίκτες εξέδωσαν δηλώσεις. Προσπάθησαν να βρουν δικαιολογίες λέγοντας ότι πάντα εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά ήταν πολύ αργά.

Ο Antoine Griezmann έχει πέσει από τον Konami ως έναν από τους υποστηρικτές του βιντεοπαιχνιδιού Pro Evolution Soccer. Έδωσαν την ακόλουθη δήλωση: «Η Konami Digital Entertainment πιστεύει, όπως και η φιλοσοφία του αθλητισμού, ότι κάθε είδους διάκριση είναι απαράδεκτη», ανέφερε δήλωση της εταιρείας. «Προηγουμένως είχαμε ανακοινώσει τον Antoine Griezmann ως Yu-Gi-Oh μας! πρέσβη περιεχομένου, ωστόσο, υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τη σύμβαση.»

Rakuten είναι επίσης θυμωμένος προς τους δύο παίκτες.

Αλλά η FC Barcelona μπορεί να βρει έναν τρόπο να ρίξει και τους δύο παίκτες μετά την αντίδραση του Rakuten σε αυτό το σκάνδαλο. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του συλλόγου και πληρώνουν FC Barcelona μέχρι €30 εκατομμύρια κάθε σεζόν. Παρόλο που ο Griezmann μίλησε ήδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του συλλόγου για το θέμα, έγραψε ήδη την ακόλουθη αντίδραση στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter: «Ως χορηγός και διοργανωτής περιοδείας, λυπάμαι πολύ που οι παίκτες της FCB έκαναν διακρίσεις», δημοσίευσε.

«Από τη στιγμή που ο Ρακούτεν υποστήριξε τη φιλοσοφία του Μπάρκα και χρηματοδότησε τη λέσχη, τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και θα διαμαρτυρηθούμε επίσημα για τη λέσχη και θα αναζητήσουμε τις απόψεις τους». Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για τον καταλανικό σύλλογο να βρει τελικά τον μισθό που ήθελε για να πάρει Leo Messi για να μείνει. Φαίνεται ότι οι μέρες των δύο Γάλλων παικτών στο κλαμπ είναι μετρημένες μετά από αυτό.