Ο Gerard Pique ονομάζει τον μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη του στη Βαρκελώνη

Το κέντρο της FC Barcelona βρίσκεται στη φάση του λυκόφωτος της καριέρας του και θα είναι εκτός συμβάσεως τον Ιούνιο του 2024.

Ο Gerard Pique φιλοδώρησε τον Ronald Araujo ως μακροπρόθεσμο διάδοχό του στη Βαρκελώνη και επανέλαβε τα σχέδιά του να τερματίσει την καριέρα του στο Camp Nou.

Το center-back, προϊόν της διάσημης ακαδημίας La Masia του συλλόγου, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας της Βαρκελώνης από την επιστροφή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2008 για να βοηθήσει τον σύλλογο να σηκώσει ένα αξιόλογο 29 τρόπαια.

Αλλά ένας μακρόχρονος τραυματισμός στο γόνατο, μαζί με τα 34α γενέθλιά του νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι το ρολόι χτυπάει στην καριέρα του Pique. Στο 21χρονο Araujo, ωστόσο, βρίσκεται ένας πιθανός διάδοχος.

«Το Araujo είναι ένα μεγάλο κέντρο πίσω και θα είναι για 10 ή 15 χρόνια», δήλωσε ο Pique στο streamer Ibai Llanos. «Έχει τα πάντα. Είναι πολύ νέος και έχει πολύ καλό κεφάλι. Επίσης, είναι σωματικά ισχυρός, γρήγορος και ισχυρός, και έχει καλό έλεγχο της μπάλας.

«Ο La Masia δουλεύει πολύ καλά και κατά τη διάρκεια του χρόνου του στη Segunda B με την ομάδα νέων που ωρίμασε, και τώρα με την πρώτη ομάδα εκμεταλλεύεται την ευκαιρία. Πρέπει να τον βοηθήσουμε να γίνει ο καλύτερος παίκτης».

Ενώ ο τραυματισμός στο γόνατο τον έχει κρατήσει στο περιθώριο από το Νοέμβριο, ο Pique επιστρέφει στην προπόνηση και παραμένει πρόθυμος να παραμείνει στο Camp Nou για το υπόλοιπο της καριέρας του.

«Θα αποσυρθώ στη Βάρκα. Πάντα το έλεγα αυτό», πρόσθεσε ο 34χρονος. «Παίζω ποδόσφαιρο επειδή εκπροσωπώ τον Μπάρκα. Δεν βλέπω τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα. Δεν θα είχα το κίνητρο, θα ήταν δράμα.»