Ο Gerard Pique αποκαλύπτει γιατί είναι εναντίον της Super League

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης με τον Jorge Valdano, ο Gerard Pique αποκάλυψε τον λόγο που αντιτίθεται στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League.

Ως πρόεδρος μιας μέτριας λέσχης και σταρ της Βαρκελώνης, ο Gerard Pique έχει μια μοναδική άποψη για την Ευρωπαϊκή Super League. Αρχικά, θα πίστευε κανείς ότι υποστηρίζει τη θέση του συλλόγου που εκπροσωπεί. Ωστόσο, θα προδώσει τη λέσχη που κατέχει αυτή τη στιγμή. Ξεχνάμε ότι ο Πικέ είναι ο πρόεδρος μιας σεμνής λέσχης στην Ανδόρα. Φυσικά, το ένστικτό του τον ωθεί να ριζώσει τα μικρά παιδιά ως μέρος του σώματος που θα πέθαινε με αυτή τη νέα δημιουργία.

Όλα τα κλαμπ που ανέφερε ο Πικέ και τα υπόλοιπα τον έχουν σαν άγριο ευεργέτη. Η στάση απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία μπορεί να αμαυρώσει τη σχέση του Pique με την τωρινή ομάδα του, αλλά ποτέ δεν τον ένοιαζε για τις εμφανίσεις. Ο καταλανός υπερασπιστής ήταν πάντα προκαταβολικός με τον τρόπο σκέψης του και αυτό το συγκεκριμένο θέμα δεν διαφέρει.

Η θέση του Πικέ για την Σούπερ Λιγκ.

Αυτό είπε ο Pique στον Valdano: «Θα έλεγα ότι δεν είναι μια θετική απόφαση για το ποδόσφαιρο μακροπρόθεσμα. Λένε ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα θα παραμείνουν και θα παραμείνουν ανταγωνιστικά. Αλλά οι αριθμοί δεν ταιριάζουν. Προς το παρόν, το Champions League λαμβάνει έσοδα από την τηλεόραση 3,5 δισ. ευρώ και λένε ότι η Super League θα μπορούσε [τελικά] να τριπλασιάσει τα έσοδα για τους συλλόγους. Αν μιλάτε με ειδικούς και ειδικούς στα τηλεοπτικά δικαιώματα, θα σας πουν ότι αυτή η αλλαγή δεν είναι δυνατή επειδή τα χρήματα δεν είναι εκεί γι ‘αυτό στην αγορά. Έτσι, στην αρχή, λένε ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα θα μείνουν, αλλά τα χρόνια θα περάσουν και τότε οι τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν βάλει τα χρήματά τους προβάλλοντας αυτά τα έσοδα θα [θέλουν να δουν μια επιστροφή].

«Και όταν δεν φτάσει, οι σύλλογοι θα πρέπει να αποφασίσουν γιατί θα υπάρξουν απώλειες επειδή δεν είναι βιώσιμος. Και οι σύλλογοι θα αποφασίσουν ότι θα πρέπει να γίνουν αγώνες σαββατοκύριακου και θα φύγουν από τα εγχώρια πρωταθλήματα τους. Και θα γίνει διαγωνισμός Τετάρτη-Σάββατο. Έτσι το βλέπω εγώ. Ότι σιγά-σιγά θα φάει στη ροή εσόδων των εγχώριων πρωταθλημάτων. Και έτσι αθροίζουν τα νούμερα. Καταστρέφεις όλο το σύστημα για να το πετύχεις. Το θέλουμε αυτό για το ποδόσφαιρο; Αυτό θέλουμε; Ότι η Σεβίλλη, η Βαλένθια, η Έβερτον, το Λέστερ, η Νάπολι εξαφανίζονται; Επειδή αυτά τα κλαμπ θα καταλήξουν να μην αξίζουν τίποτα. Εκεί θα πάμε.»

Η λύση του Τζεράρντ στο θέμα.

Συνέχισε: «Δεν λέω ότι η τρέχουσα ρύθμιση είναι τέλεια. Είναι σαφές ότι το μοντέλο πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία για να συνυπάρξουν οι μεγάλες ομάδες με τις όχι και τόσο μεγάλες ομάδες. Στη La Liga και στην UEFA, οι μεγαλύτερες ομάδες θα πρέπει να έχουν περισσότερο βάρος κατά κάποιο τρόπο.

«Ίσως περισσότερες ψήφους ή περισσότερα έσοδα. Αλλά για να σπάσεις τα πάντα, για να σπάσεις το οικοσύστημα… καταστρέφεις δουλειές. Υπάρχουν 400 παίκτες σε κάθε μία από τις πέντε κορυφαίες κατηγορίες; Συν την Ολλανδία, το Βέλγιο κτλ. Αν έχετε 20 ομάδες [European Super] League, δεν θα υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που ζουν από το ποδόσφαιρο».