Ο Fabregas αποκαλύπτει τι σκέφτονται οι παίκτες της Arsenal για την Arteta

Ο πρώην μέσος της Arsenal Cesc Fabregas αποκάλυψε τι σκέφτονται οι παίκτες για Mikel Arteta και έδωσε την ετυμηγορία του για το μέλλον του Ισπανικού.

Ο Cesc Fabregas έχει διεκδικήσει ότι οι παίκτες της Arsenal «απολαμβάνουν πραγματικά να παίζουν» υπό τον διευθυντή Mikel Arteta. Δήλωσε επίσης το τρένο ομάδα καλά και αισθάνονται προετοιμασμένοι.

Ο Arteta έχει υποστεί μικτές περιουσίες στον πρώτο διευθυντικό του ρόλο. Ξεκίνησε με την αντικατάσταση του Unai Emery τον Δεκέμβριο του 2019, οδηγώντας την Arsenal στο Κύπελλο FA και την Κοινοτική Ασπίδα δόξα. Ωστόσο, τα πράγματα σύντομα κατήφοραν στην πρώτη του πλήρη καμπάνια. Οι Πυροβολητές έμειναν χωρίς τρόπαιο το 2020/21 και ένα θλιβερό τερματισμό της Πρέμιερ Λιγκ στην όγδοη θέση τους κόστισε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για την επόμενη σεζόν.

Αυτό προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το αν ο Arteta, ο οποίος είναι ακόμα μόλις 39 ετών, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί της Arsenal.

Αλλά με το σεβασμό της ομάδας και του σκάφους πίσω του, μαζί με μια πρώτης τάξεως εκπαίδευση ως βοηθός του Pep Guardiola στο Manchester City, ο Fabregas είναι πεπεισμένος ότι η Arteta μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση.

«Είναι ένας τύπος που λατρεύει το ποδόσφαιρο. Ξέρει τι κάνει. Έχει μια σαφή ιδέα για το πού θέλει να πάει», είπε ο πρώην αρχηγός των Πυροβολητών στο TalkSport.

«Ακόμα και τώρα, αν μιλήσετε με κάποιους παίκτες, θα σας πουν ότι πραγματικά τους αρέσει να παίζουν κάτω από αυτόν, ότι οι προπονήσεις είναι καλά, ότι αισθάνονται προετοιμασμένοι και ξέρουν τι κάνουν».

Ο Fabregas πρόσθεσε: «Ήταν πολύ τυχερός όταν ήταν δίπλα στην Pep γιατί δεν ξέρω πόσα χρόνια ακριβώς, αλλά ήταν σαν σούπερ προετοιμασία για έναν νεαρό προπονητή.

«Εννοώ, αν μπορούσα να έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι τέτοιο, νομίζω ότι θα μπορούσα να το αρπάξω χωρίς καμία αμφιβολία επειδή είναι σαν να κάνεις μάστερ όταν τελειώνεις μόνο το λύκειο.

«Είναι μια δύσκολη δουλειά, είναι πραγματικά [λόγω] του πού απέκτησε τη λέσχη και όπου ο στόχος είναι να βρίσκεται η Άρσεναλ, αλλά πιστεύω ότι ο Έντου και το διοικητικό συμβούλιο πιστεύουν πολλά σε αυτόν και ελπίζω ότι μπορεί να είναι ο άνθρωπος που θα φέρει αυτή την ομάδα μπροστά».

Η Arteta παραμένει υπό σύμβαση με την Arsenal μέχρι το καλοκαίρι του 2023.