Ο Edouard Mendy κερδίζει το βραβείο Καλύτερης Αφρικανικής Διεθνούς

Οι λαμπρές παραστάσεις του τερματοφύλακα της Τσέλσι Edouard Mendy για τους συλλόγους και τη χώρα αναγνωρίστηκαν στην τελετή των βραβείων ποδοσφαίρου της Γκάνα το 2021.

Ο Edouard Mendy κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Αφρικανικής Διεθνούς στην τελετή των Βραβείων Ποδοσφαίρου της Γκάνα το 2021.

Ο 29χρονος είχε μια υπέροχη καμπάνια ντεμπούτο στο Λονδίνο το 2020/21. Εντάχθηκε στην Τσέλσι από τη Ρεν με συμφωνία 24 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της ομάδας, ήρθε δεύτερος στον αγώνα Golden Glove της Premier League σε 16 καθαρά φύλλα και κέρδισε τον τίτλο του Champions League.

Οι συνεισφορές της Mendy έπαιξαν ζωτικό ρόλο στην ευρωπαϊκή επιτυχία της Chelsea και το κορυφαίο four fish στην Premier League. Κράτησε επίσης ένα καθαρό φύλλο σε κάθε μία από τις τρεις εμφανίσεις του για την εθνική ομάδα της Σενεγάλης.

Τώρα ο Mendy έχει κλείσει μια ωραία χρονιά κερδίζοντας το βραβείο Best African International και πήρε την ευκαιρία να εκφράσει τη χαρά του σε ένα βίντεο μήνυμα.

«Γεια σε όλους. Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που λαμβάνω αυτό το βραβείο από τα Βραβεία Ποδοσφαίρου της Γκάνα», είπε.

«Ήταν μια απίστευτη χρονιά για μένα, και η νίκη στο Champions League παραμένει ένα από τα καλύτερα επιτεύγματα της ζωής μου.

«Ευχαριστώ όλους τους Γκάνας και τους Αφρικανούς σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη και τις προσευχές, και εκτιμώ αυτή την αναγνώριση ως ο καλύτερος αφρικανικός διεθνής παίκτης.

«Και πριν από όλους, κάνοντας περήφανη την Αφρική.»

Ο Mendy πρόκειται να επιστρέψει στην Chelsea την επόμενη εβδομάδα για να ξεκινήσει την προετοιμασία της σεζόν στο Cobham πριν από τη δεύτερη σεζόν του με το club.