Ο Didier Drogba αποκαλύπτει ποιος είναι η «Αφρικανική Ζιντάνη»

Ο θρύλος του Τσέλσι και της Ακτής Ελεφαντοστού άνοιξε για έναν αιγυπτιακό θρύλο τον οποίο βαθμολογεί ως «Αφρικανική Ζιντάνη»

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά συνέκρινε τον Αλ Άλι και το θρύλο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αμπούτρικα με το εικονίδιο της Ρεάλ Μαδρίτης Ζινεντίν Ζιντάν.

Η Αμπούτρικα, πρώην επιτιθέμενος μέσος, θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αφρικανικού και αιγυπτιακού ποδοσφαίρου. Κέρδισε back-to-back τίτλους AFCON με την Αίγυπτο μεταξύ 2006 και 2008. Διεκδίκησε επίσης τον Αφρικανικό Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς του BBC το 2008 και τερμάτισε ως επιλαχητής στο βραβείο CAF την ίδια χρονιά.

Σε μια καριέρα που διήρκεσε 16 χρόνια, τα Αμπούτρικα δεν έπαιξαν ποτέ στην Ευρώπη. Ο Αιγύπτιος πρωταγωνίστησε σχεδόν αποκλειστικά στην πατρίδα του, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος των ημερών παιχνιδιού του στο Al Ahly. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την επιτυχία του, όμως. Κέρδισε 23 τρόπαια με τους Red Devils, μεταξύ των οποίων επτά τίτλους της Αιγύπτου Premier League και πέντε τρόπαια του CAF Champions League.

Ο 43χρονος πέρασε τα περισσότερα από τα κουτιά ως μέσος για το πώς υφαίνει τους προηγούμενους αμυντικούς, έκανε εξαιρετικές παραδόσεις, συνδέθηκε με τους συμπαίκτες του, μια εξαιρετική ικανότητα φάουλ και φυσικά τη δημιουργικότητά του.

Τι είπε ο Ντιντιέ;

«Ένας παίκτης που θα ήθελα να δω στην Ευρώπη και πιστεύω ότι θα τα είχε καταφέρει φανταστικά στην Ευρώπη είναι ο Aboutrika, είναι ο Αφρικανικός Ζιντάν», δήλωσε ο Drogba σε πρώην συμπαίκτη της Μασσαλίας και στην Αίγυπτο επιθετικός Mido στο Mehwar TV.

«Πολλή κομψότητα, διαβάζει το παιχνίδι και είναι πολύ έξυπνος παίκτης, υπάρχουν μερικοί σαν αυτό.

«Θα έπρεπε να είχε φύγει αν είχε την ευκαιρία να πάει σε μια μεγάλη ομάδα. Γιατί το να πας στην Ευρώπη, για έναν παίκτη σαν αυτόν είναι πιο απλό να παίζεις στις καλύτερες ομάδες γιατί όλοι καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον».

Ο Ντρογκμπά πρόσθεσε: «Παίκτες σαν την Αμπούτρικα πιστεύω ότι θα είχαν επιτυχία».