Ο Dias εξελίσσεται σε έναν «πραγματικό υποψήφια καπετάνιος» στο Man City

Οι Πορτογάλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά στη σταθεροποίηση της backline Sky Blues μετά την άφιξή του στην Etihad το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ruben Dias εξελίσσεται γρήγορα σε «πραγματικό υποψήφιο καπετάνιας» στο Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με τον πρώην υπερασπιστή του συλλόγου Richard Dunne.

Ο Ντίας ήταν ένας ακροδέκτης στην πλευρά του Μαν Σίτι που το έσκασε με τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη σεζόν.

Καθισμένος δίπλα στον John Stones στην καρδιά της υπεράσπισής τους, ο πρώην Benfica ήταν θεμελιώδης για την πλευρά του Pep Guardiola διατηρώντας μια υδατοστεγή άμυνα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Οι Sky Blues τερμάτισαν συνολικά 32 γκολ πρωταθλήματος την τελευταία φορά – ένα αμυντικό ρεκόρ που βελτιώθηκε μόνο από τους πρωταθλητές Ligue 1 Lille και τους επιλαχόντες Paris Saint-Germain στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πολλοί έχουν παρομοιάσει τον ποδοσφαιριστή της χρονιάς 2021 FWA με τον θρύλο του συλλόγου Vincent Kompany, τόσο με τους υπερασπιστές γνωστούς για τη σύνθεσή τους και τη συλλεγμένη συμπεριφορά τους όσο και τις εξαιρετικές ηγετικές τους ιδιότητες.

«Θα θέλει να ξεκινήσει καλά τη σεζόν, να συνεχίσει να προοδεύει καθώς ως κέντρο πίσω δεν ήταν κανείς κοντά του την περασμένη σεζόν», ανέφερε ο Dunne για τον Dias, μιλώντας στα επίσημα ΜΜΕ του Man City.

«Θα φανταζόσασταν ότι έχει εγκατασταθεί και αισθάνεται πιο άνετα, ώστε να μπορεί να βελτιωθεί και πάλι. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει καλά και να συνεχίσει τη φόρμα από την περασμένη σεζόν.

«Οι άλλοι παίκτες θα τον γνωρίσουν και θα καταλάβουν τι είναι καλός και τι να περιμένουν, οπότε ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί.

«Αν και είναι ακόμα πολύ νέος, έχει αυτό το ανάστημα και την αύρα γύρω του. Κοιτάζοντας μπροστά, πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένας πραγματικός υποψήφιος καπετάνικου που θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια».