Ο Deschamps δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το μέλλον του Karim Benzema με τη Γαλλία

Με τη δίκη του Karim Benzema έτοιμη να λάβει χώρα, ο Didier Deschamps δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το μέλλον του είναι ασφαλές στην Εθνική Ομάδα της Γαλλίας.

Παρόλο που ο Didier Deschamps άλλαξε γνώμη για το μέλλον του Karim Benzema στην Εθνική Ομάδα της Γαλλίας. Νέες πληροφορίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την άμεση συμμετοχή του επιθετικού σε οποιοδήποτε τουρνουά. Ανεξάρτητα από το τρέχον επίπεδο απόδοσης του, το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθεί να εκκρεμεί από ένα νήμα. Η δίκη του με τον Mathieu Valbuena πρόκειται να λάβει χώρα και μια αρνητική ετυμηγορία εναντίον του είναι ακόμα πολύ πιθανή.

Αν συνέβαινε αυτό, η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα το έβλεπε σαν λεκέ στο ίδρυμα. Δεν μπορούν να κατανοήσουν την ιδέα του να έχουν έναν παίκτη που θεωρείται εγκληματίας που τον εκπροσωπεί σε μεγάλα τουρνουά. Ωστόσο, ο Didier Deschamps είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο σε αυτό το θέμα. Μπορεί εύκολα να κατευνάσει κάθε εικασία επιβεβαιώνοντας τον Μπενζέμα μέσα στην ομάδα. Αλλά μόλις τον ανέκριναν, ο διευθυντής δεν ήταν αρκετά σαφής στην απάντησή του.

Ο Ντεσαντρ δεν μπορει να παρει την τελικη αποφαση.

Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι ο Didier Deschamps έχει τη δύναμη να πάρει την τελική απόφαση για το Benzema, είναι πλέον σαφές ότι αυτό δεν συμβαίνει καθόλου. Η πίεση από την Ομοσπονδία θα αρχίσει να αυξάνεται αν βγει αρνητική ετυμηγορία μετά τη δίκη. Επίσης, η κοινή αντίληψη από τη συντηρητική πλευρά της Γαλλίας θα εκφράσει και τη γνώμη της. Με όλα αυτά στο παιχνίδι, ο Deschamps δήλωσε τα εξής μέσω του Diario AS σχετικά με την επερχόμενη δίκη.

Αυτό είναι ό, τι είπε: «Εγώ παίρνω μόνο αποφάσεις σχετικά με τον αθλητισμό. Είναι αδύνατο για μένα να γνωρίζω τις μεγάλες λεπτομέρειες αυτού του θέματος. Δεν επιθυμώ να προβλέψω δικαστική απόφαση. Δεν έχουμε κανένα κίνδυνο με την έλλειψη εμπειρίας του ομίλου πριν από τη Συνδέσμου των Εθνών. Αν ένας παίκτης είναι μαζί μας αυτή τη στιγμή, αυτό σημαίνει ότι τον εμπιστεύομαι. Ωστόσο, οι εννέα λιγότερο έμπειροι παίκτες από τη λίστα δεν θα παίξουν μαζί με το Βέλγιο.»