Ο David Moyes εξηγεί την απόφαση να ξεκινήσει ο Kurt Zouma παρά την έρευνα σχετικά με το βίντεο γάτας

Ο David Moyes επέλεξε να ξεκινήσει τον Kurt Zouma για το West Ham, επιμένοντας ότι η εμφάνισή του εναντίον του Γουότφορντ δεν επηρεάζεται από το βίντεο γάτας

Ο David Moyes ισχυρίστηκε ότι ο Kurt Zouma ξεκίνησε για το Γουέστ Χαμ εναντίον του Γουότφορντ το βράδυ της Τρίτης επειδή «είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας».

Ο Ζούμα βρέθηκε στο προσκήνιο για λάθος λόγους μετά από ένα βίντεο που έγινε ιογενές με τον πρώην άντρα της Τσέλσι που κακοποιούσε τη γάτα του.

Ο 27χρονος εθεάθη να κλωτσάει και να χαστουκίζει τη γάτα του, και η αστυνομία του Έσσεξ συνεργάζεται με την RSPCA στο πλαίσιο των «επειγόντων ερευνών» της.

Ωστόσο, παρά τον αριθμό των ανθρώπων που χτύπησαν τον Ζούμα για τις ενέργειές του, ο Moyes επέλεξε να ξεκινήσει τον αμυντικό εναντίον του Γουότφορντ.

Όταν ρωτήθηκε πριν από την έναρξη αν το βίντεο είχε κάποια επίδραση στην απόφασή του να παίξει Ζούμα εναντίον του Γουότφορντ, ο Moyes είπε στον BT Sport: «Όχι, επειδή είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες μας. Ωστόσο, είναι σίγουρα σε εξέλιξη και η ομάδα ασχολείται με αυτό, οπότε αυτό είναι ένα ξεχωριστό θέμα».

Ο πρώην παίκτης του West Ham Joe Cole είπε: «Νομίζω ότι είναι ένας λανθασμένος υπολογισμός από το κλαμπ — θα μπορούσε να το είχε αποχωρήσει.

«Αλλά είναι εδώ, αρχίζει. Είναι ένα ασυνήθιστο πειθαρχικό θέμα, δεν θυμάμαι να έχω δει τη σκληρότητα των ζώων μέσα στο ποδόσφαιρο.»

Ο σταρ του WWE Drew McIntyre χτύπησε τις ενέργειες του Ζούμα και αποκάλεσε τον υπερασπιστή των σφυριών «αηδιαστικό» στα social media.

«Δυσκολεύομαι να πω με λόγια πώς νιώθω γι’ αυτό το θλιβερό βίντεο. Πραγματικά αηδιαστικές ενέργειες από τον Kurt Zouma, ο οποίος προορίζεται να αποτελέσει πρότυπο», έγραψε στο Twitter ο νικητής του Royal Rumble για το 2020.

«Κανένα αβοήθητο ζώο δεν πρέπει ποτέ να υποστεί τέτοια κακοποίηση. Θα ήθελα να μάθω πώς σχεδιάζει η Γουέστ Χαμ να τιμωρήσει αυτές τις ενέργειες;»

Ο Ζούμα ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του και είπε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις πράξεις μου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη συμπεριφορά μου, κάτι που ειλικρινά μετανιώνω.

«Θέλω επίσης να πω πόσο βαθιά λυπάμαι για όποιον αναστατώθηκε από το βίντεο. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω όλους ότι οι δύο γάτες μας είναι απολύτως καλές και υγιείς.

«Είναι αγαπημένοι και αγαπημένοι από ολόκληρη την οικογένειά μας, και αυτή η συμπεριφορά ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που δεν πρόκειται να συμβεί ξανά».