Ο David Luiz εξηγεί την έξοδο της Arsenal και γιατί δεν θα ενωθεί με τον Messi στη Ligue 1

Ο Βραζιλιάνος εξήγησε τους λόγους που έφυγε από την Άρσεναλ αυτό το καλοκαίρι και γιατί απέρριψε την ευκαιρία να ενταχθεί στον Μέσι στη Λιγκ 1.

Ο David Luiz πρότεινε ότι τα σχέδια της Άρσεναλ για το μέλλον δεν ταιριάζουν με τα δικά του για να εξηγήσει την απόφασή του να χωρίσει τους δρόμους με τους Gunners αυτό το καλοκαίρι.

Ο πρώην υπερασπιστής της Τσέλσι και της Πάρις Σεν Ζερμέν τράβηξαν την αυλαία σε ένα διετές ξόρκι στην Άρσεναλ μόλις έληξε το συμβόλαιό του τον Ιούλιο, επιτρέποντάς του να γίνει ελεύθερος πράκτορας.

Από τώρα, ο Luiz εξετάζει τις επιλογές του πίσω στην πατρίδα του Βραζιλία. Ο 34χρονος αναζητά ένα κλαμπ που μπορεί να αμφισβητήσει τα ασημικά, κάτι που θεώρησε ότι δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Άρσεναλ.

«Και οι δύο αποφασίσαμε να χωρίσουμε», είπε ο Luiz στην Daily Mail στην έξοδο της Άρσεναλ.

«Ήρθα για δύο χρόνια και ο στόχος ήταν να κερδίσω κάτι, το οποίο έκανα (το Κύπελλο FA και την Κοινοτική Ασπίδα). Τώρα, νομίζω ότι η Λέσχη έχει ένα διαφορετικό σχέδιο για μακροπρόθεσμη βάση. Έχουν διαφορετικές ιδέες. Η ιδέα μου είναι να κερδίσω, να κερδίσω, να κερδίσω όσο το δυνατόν συντομότερα».

Γιατί όχι τον Λιγκ 1;

Ο David Luiz είχε ένα επιτυχημένο διετές ξόρκι για το PSG μεταξύ 2014-16 κερδίζοντας back-to-back τίτλους Ligue 1. Έκανε 89 εμφανίσεις σε όλους τους διαγωνισμούς στο Παρίσι πριν επιστρέψει στην Αγγλία.

Το προφίλ του γαλλικού πρωταθλήματος έχει αυξηθεί πρόσφατα από τότε που ο Lionel Messi εντάχθηκε στην PSG σε μια δωρεάν μεταφορά από τη Βαρκελώνη. Η έξι φορές απλή παρουσία του νικητή του Ballon d’Or θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους παίκτες στη Γαλλία – εκτός από τον Luiz!

«Messi είναι ένας εφιάλτης, είναι καλύτερα να μην παίξει εναντίον του!» Είπε.