Ο Conmebol παίρνει μια σημαντική απόφαση πριν από την Copa America

Με την επερχόμενη Copa America να είναι στη γωνία, ο Conmebol μόλις πήρε μια απόφαση για όλους τους παίκτες που σχετίζονται με το Covid-19.

Ο Conmebol μόλις πήρε την πιο σημαντική απόφαση στην ιστορία τους πριν από την Copa America κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καθώς το τουρνουά θα λάβει χώρα στην Αργεντινή, ενημέρωσαν κάτι που θα διευκολύνει το τουρνουά ακόμα περισσότερο. Με την πανδημία Covid-19, έπρεπε να αναβάλουν το τουρνουά πέρυσι. Ωστόσο, κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια φέτος προκειμένου να αποτρέψουν το ίδιο πράγμα από το να συμβεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κόνμεμπολ, Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, όλοι οι παίκτες έχουν προγραμματιστεί να πάρουν ένα εμβόλιο. Έφτασαν σε συμφωνία με την εταιρεία Sinovac από την Κίνα προκειμένου να εξασφαλίσουν 50.000 δόσεις για όλους τους παίκτες και το προσωπικό. Αναμένεται ότι όλοι οι παίκτες παίρνουν την πρώτη δόση ένα μήνα πριν από τον πρώτο αγώνα και ακριβώς πριν ξεκινήσουν όλα. Λάβετε υπόψη ότι το τουρνουά θα λάβει χώρα μεταξύ 13 Ιουνίου και 10 Ιουλίου.

Ο Ντομίνγκεζ εξηγεί την απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην οποία προέβησαν την ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Conmebol εξήγησε πώς κατέληξαν σε αυτή την απόφαση: «Είναι τα καλύτερα νέα που μπορεί να λάβει η νοτιοαμερικανική ποδοσφαιρική οικογένεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της CONMEBOL Alejandro Dominguez μέσω της ιστοσελίδας της.

«Εκτιμώ αυτή τη μεγάλη χειρονομία αλληλεγγύης και υποστήριξης από την εταιρεία Sinovac, η οποία κατανοούσε ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί θεμελιώδη δραστηριότητα για την οικονομία, τον πολιτισμό και τη σωματική και ψυχική υγεία των Νοτιοαμερικανών. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προόδου για την ήττα της πανδημίας COVID-19, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι απογοητεύουμε την άμυνά μας. Θα διατηρήσουμε το υπεύθυνο έργο μας, το οποίο μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε τα τουρνουά μας ομαλά και χωρίς να αλλοιώσουμε τις μορφές.»