Ο Chicharito ανοίγει στους πρόσφατους αγώνες του: «Άγγιξα πάτο»

Ο Χαβιέ Χερνάντεζ, επίσης γνωστός και ως Τσιτσαρίτο, είχε τη χειρότερη εποχή της ζωής του πέρυσι στο Λος Άντζελες Galaxy.

Όταν ένας ταλαντούχος παίκτης είναι υποβαθμισμένος, δεν είναι μόνο τα λάθη του στο γήπεδο που πρέπει να αναλυθούν και να τα σπρώξουν. Φυσικά, η ψυχική υγεία και η συναισθηματική κατάσταση του ποδοσφαιριστή παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στα επίπεδα απόδοσης τους.

Στην πραγματικότητα, αυτό συνέβη σαφώς με τον Chicharito Hernandez. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε ένα από τα δυσκολότερα χρόνια της ζωής του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, όλα εν μέσω πανδημίας.

Όλα άρχισαν να κατηφορίζουν για τον μεξικάνικο παίκτη ένα μήνα στο Covid-19 που επιβλήθηκε διάλειμμα στο MLS. Δυστυχώς, ο παππούς του Tomas Balcazar απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών. Ο παππούς του Chicharito ήταν θρυλικός ποδοσφαιριστής και μία από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις του στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

«Ένιωσα, για πρώτη φορά, το θάνατο κάποιου πολύ κοντινούς μου», δήλωσε ο Hernández στους LA Times. Επιπλέον, ο παίκτης δεν μπορούσε να επιστρέψει στην πατρίδα του για την επιμνημόσυνη δέηση λόγω της πανδημίας. «Με χτύπησε με πολύ διαφορετικούς τρόπους.»

Επιπλέον, τα προβλήματα του Χαβιέρ Χερνάντεζ συνέχιζαν να συσσωρεύονται καθώς τραυματίστηκε από μοσχάρι που τον είχε απομείνει για δύο μήνες. Επιπλέον, η σύζυγος του Chicharito Sarah Kohan έφυγε στην Αυστραλία με τα δύο μικρά παιδιά του ζευγαριού. Φυσικά, η αναχώρηση της οικογένειάς του τον έστειλε σε μια πτωτική σπείρα και η επιστροφή του στο γήπεδο το έδειξε ξεκάθαρα αυτό.

«Φυσικά, μου λείπουν», είπε ο Hernandez. «Θα ήθελα πολύ να είμαι με τα παιδιά μου, προφανώς.

Άγγιξα πάτο. Έζησα πράγματα που συνήθως ζεις μέσα σε πέντε, 10 χρόνια, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Δεν είναι δικαιολογία, είναι πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι δεν πήρα την ευθύνη. Δεν μπόρεσα να τα χειριστώ όλα αυτά.»

Ο Χαβιέ Χερνάντεζ ξεκίνησε ένα ταξίδι για να αποκαταστήσει την ψυχική και σωματική του κατάσταση.

Μετά από όλους τους αγώνες του, ο 32-year-old επιθετικός αποφάσισε να μην ρίξει την πετσέτα και να αναλύσει την προηγούμενη συμπεριφορά και τις επιδόσεις του. Στην πραγματικότητα, ο Chicharito υποβλήθηκε σε μια μακρά διαδικασία για να καταλάβει πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί.

«Όταν ήρθε το τέλος της σεζόν, έκανα μια πολύ βαθιά κριτική. Για τη ζωή μου, για τον εαυτό μου. Και αποφάσισα ότι μπορώ να κάνω πολύ καλύτερα. Από την συναισθηματική και πολύ πνευματική πλευρά, όταν το COVID χτύπησε, ήταν σαν μια τέλεια στιγμή για να εκθέσω τα πράγματα με τα οποία δεν έχω δουλέψει.

«Πήρα την πλήρη ευθύνη για ό, τι είναι στα χέρια μου. Το σώμα μου, το μυαλό μου, τα συναισθήματά μου, και θέλω να τα σπρώξω πέρα. Δεν θέλω καν να πω όρια. Γιατί για μένα αυτό δεν υπάρχει.»

Ο Χαβιέ Χερνάντεζ θέλει να επιστρέψει πλήρως έτοιμος να δώσει στους οπαδούς του Λ.Α. Galaxy αυτό που τους αξίζει να δουν. Ο παίκτης έφτασε στο Λος Άντζελες το 2020 και έχει σκοράρει μόνο δύο φορές σε 12 εμφανίσεις.

«Δεν έχω δουλέψει τόσο σκληρά σε όλη μου τη ζωή. Δεν έχω εμπιστευτεί τους σωστούς ανθρώπους που μπορούν να με βοηθήσουν να ανεβάσω τις επιδόσεις μου, τον ύπνο μου, την υγεία μου, το φαγητό μου και τις σχέσεις μου. Έχω ένα μεγάλο χρέος στη λέσχη μου. Έχω μεγάλο χρέος στους θαυμαστές μου, στην οικογένεια Galaxy.»