Ο Carragher λέει ότι ο Ruben Dias είναι ο πρωτοπόρος για το Βραβείο Παίκτη της Χρονιάς

Ο θρύλος του Λίβερπουλ Jamie Carragher είχε μόνο ωραία πράγματα να πει για τον αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι Ρούμπεν Ντίας.

Το Manchester City βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της Premier League και ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους είναι η ισχυρή άμυνα τους. Από τότε που ο Ρούμπεν Ντίας έφτασε στο Μάντσεστερ, οι Πολίτες κατάφεραν να κρατήσουν 13 καθαρά σεντόνια και δέχθηκαν μόνο δέκα γκολ.

Αν αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν αποδείξουν ότι ο Πορτογάλος υπερασπιστής είχε σημαντικό αντίκτυπο στην πλευρά της Guardiola, η γνώμη του Jamie Carragher μπορεί να καταλήξει να σας πείσει. Πρώην υπερασπιστής ο ίδιος, ο πιστός πιστεύει ότι ο Δίας έχει μια ποιότητα που είχε και αυτός στις μέρες του παιχνιδιού του.

«Κάθε άμυνα χρειάζεται μια φωνητική παρουσία σαν τον Ντίας. Ήμουν ένας, συνήθιζα να μιλάω τόσο πολύ για να βοηθήσω τον εαυτό μου όσο και οι γύρω μου. Ένιωσα ότι μου επέτρεψε να μείνω συγκεντρωμένος, μιλώντας για ένα παιχνίδι, διασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν περπατούσαμε ή δεν έχασα την όραση του που θα έπρεπε να βρίσκομαι εγώ ή οι γύρω μου.

«Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να χρειαστεί να δημιουργήσετε έδαφος εναντίον ενός αντιπάλου είναι να είστε πάντα στη σωστή θέση. Ο Ντίας το έχει αυτό πάνω του.»

Ο Ρούμπεν Ντίας τερμάτισε την κρίση που προκάλεσε η αναχώρηση του Κόμμπανι.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο 23χρονος κεντρικός-πίσω είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Επιπλέον, είναι σαφές ότι η άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι έχει βελτιωθεί πολύ από την άφιξή του. Παρά τη νεαρή ηλικία του, ο Dias έχει τη φωνή της διοίκησης και ωθεί τους συμπαίκτες του να εργαστούν σκληρότερα στο γήπεδο. Φαίνεται ότι ο Guardiola έχει βρει ένα ζευγάρι κεντρικών υπερασπιστών για πολλά χρόνια για να έρθει στο Dias και Stones.

«Οι καλές κέντρες πλάτες μπορούν να κάνουν τους πάντες γύρω τους να φαίνονται καλύτεροι. Ακριβώς όπως υπήρχε μια περίοδος κατά την οποία δεν φαινόταν να έχει σημασία ποιος έπαιξε ο Jurgen Klopp μαζί με τον Van Dijk, Guardiola έχει τώρα την ίδια πολυτέλεια με τον Dias. Αυτό δεν έχει σκοπό να υποβαθμίσει την αναγέννηση του Τζον Στόουνς. Και αυτός αξίζει πολλά από τα χειροκροτήματα για τους βελτιωμένους αριθμούς της πόλης.

«Αλλά όταν παρακολουθείτε το ζευγάρι μαζί, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ποιος είναι 23 ετών και ποιος από αυτούς είναι 27. Για έναν νεαρό παίκτη, οι ιδιότητες του Dias ως διοργανωτής είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Ο Ζοάο Τσέλο και ο Ολέξντρ Ζιντσένκο έχουν επίσης ακμάσει από τότε που εντάχθηκε ο Ντίας».

Μόνο έξι υπερασπιστές έχουν κερδίσει το βραβείο Παίκτη της Χρονιάς.
Αν και οι υπερασπιστές δεν αναγνωρίζονται συχνά για την επίδρασή τους στις νικήτριες ομάδες, ο Jamie Carragher πιστεύει ότι θα είναι διαφορετικά αυτή τη σεζόν. Για τον θρύλο του Λίβερπουλ, ο αντίκτυπος του Ρούμπεν Ντίας είναι πολύ ξεκάθαρος για να μην αναγνωριστεί.

«Οι απεργοί συνήθως παίρνουν τη δόξα. Με βάση τα κριτήρια το βραβείο θα πρέπει να απονεμηθεί σε κάποιον που είχε το μεγαλύτερο αντίκτυπο στο πεπρωμένο του τίτλου της Premier League. Αυτό κάνει τον Ντίας τον τωρινό πρωτοετή.

«Σε περίπτωση που η πόλη κερδίσει τον τρίτο τίτλο της εποχής Pep Guardiola — και είναι δύσκολο να δούμε ποιος θα τους σταματήσει — θα είναι ένας θρίαμβος βασισμένος στην υπεράσπισή τους».