Ο Cantona παραδέχεται ότι δεν θα παρακολουθήσει Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ

Ο πρώην εικονίδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Eric Cantona σχολίασε για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022 και τη μεταχείριση των εργαζομένων.

Ο πρώην θρύλος της Γαλλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Eric Cantona εκτοξεύτηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022 λέγοντας ότι δεν θα παρακολουθήσει το τουρνουά.

Η 55χρονη σταρ επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η χώρα της Μέσης Ανατολής την κατασκευή υποδομών για το διαγωνισμό. Αναφέρθηκε επίσης σε έκθεση του Guardian πέρυσι, η οποία ανέφερε τους θανάτους 6.500 Ασιατών μεταναστών στο Κατάρ.

Η Cantona είπε στην Daily Mail την Τετάρτη: «Δεν με νοιάζει πραγματικά το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το οποίο δεν είναι πραγματικό Παγκόσμιο Κύπελλο για μένα.»

«Τις τελευταίες δεκαετίες, είχατε πολλές εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή τα Παγκόσμια Κύπελλα σε χώρες που αναδύονται. Όπως στη Ρωσία ή την Κίνα».

«Αλλά το Κατάρ — δεν είναι η χώρα του ποδοσφαίρου. Δεν είμαι κατά της ιδέας της φιλοξενίας ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια χώρα όπου υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης και προώθησης του ποδοσφαίρου. Όπως στη Νότια Αφρική ή στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ’90.

«Αλλά στο Κατάρ, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο δυναμικό. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι μόνο για τα χρήματα νομίζω.»

Ο Cantona πρόσθεσε: «Είναι μόνο για τα χρήματα και ο τρόπος που αντιμετώπισαν τους ανθρώπους που έχτισαν τα γήπεδα, είναι απαίσιος. Και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Και όμως θα γιορτάσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.»

«Προσωπικά, δεν θα παρακολουθήσω [το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ]. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση. Αλλά νόμιζα ότι ήταν το μόνο μέρος όπου ο καθένας θα μπορούσε να έχει μια ευκαιρία.»