Ο Arsene Wenger αντιδρά στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ

12 σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και η παλιά του πλευρά Arsenal, υπέγραψαν για την Ευρωπαϊκή Super League, την οποία ο Wenger θεωρεί «κακή ιδέα».

Ο Arsene Wenger πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Super League είναι μια «κακή ιδέα» και λέει ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην Arsenal.

Ήταν ο Βένγκερ, φυσικά, που σωστά προέβλεψε ότι ένας διαγωνισμός αποσχισθέντος θα μπορούσε να συμβεί με τη συμμετοχή μόνο των μεγαλύτερων συλλόγων.

Το πρώην αφεντικό των Gunners, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος ως επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης της FIFA, καταδίκασε και πάλι την ιδέα και κάλεσε το ποδόσφαιρο να παραμείνει ενωμένο.

«Θα έλεγα ότι είναι κακή ιδέα», δήλωσε ο Wenger στο TalkSport. «Το ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει ενωμένο, είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

«Βασίζεται στην αθλητική αξία και γενικότερα στον σεβασμό της ιστορίας που έχει χτιστεί από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Πιστεύω, προσωπικά, ότι αυτή η ιδέα δεν θα πάει μακριά.

«Δεν ξέρω τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτό. Υπάρχει μια πιο επικίνδυνη ιδέα πίσω από αυτό, και αποτελεί μεγάλη απειλή για την Πρέμιερ Λιγκ.»

«Όταν ήμουν ακόμα επικεφαλής, συνέβαινε πολλά από άλλες χώρες για να μειωθεί η κυριαρχία της Premier League και ένα τέτοιο πρόγραμμα σίγουρα θα το επιτάχυνε».

12 Ευρωπαίοι γίγαντες, μεταξύ των οποίων και η πρώην ομάδα της Wenger, επιβεβαίωσαν τα σχέδιά τους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που αποσχίσθηκαν για να ανταγωνιστεί το Champions League της UEFA.

«Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη μου», είπε ο Wenger όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή της Arsenal.

«Πιστεύω για μένα, το πιο σημαντικό, είναι να διατηρήσουμε την ενότητα στο παιχνίδι και ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλο τον κόσμο και ότι είναι μέσα σε έναν οργανισμό.

«Νομίζω ότι ήταν μια δύναμη, καθώς το ποδόσφαιρο ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και αυτός ήταν ένας από τους λόγους.

«Απολύτως πρέπει να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε το ποδόσφαιρο απλό, κατανοητό και με βάση την αξία και όλοι έχουν την ίδια ευκαιρία και το όνειρο να είναι επιτυχημένοι».

Ο πρώην διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Sir Alex Ferguson έχει επίσης εκφράσει τις απόψεις του.