Ο Andre Ayew αποκαλύπτει γιατί η Γκάνα δεν έχει κερδίσει AFCON εδώ και 40 χρόνια

Ο καπετάνιος των Black Stars έχει ανοίξει σχετικά με το γιατί AFCON δόξα έχει διαφεύγει από το έθνος για τέσσερις δεκαετίες.

Ο Andre Ayew πιστεύει ότι η αποτυχία της Γκάνα να κερδίσει τον τίτλο του Κυπέλλου Εθνών στην Αφρική τα τελευταία 40 χρόνια είναι περισσότερο θέμα τύχης παρά οτιδήποτε άλλο.

Αυτό το έτος σηματοδοτεί την 40η επέτειο του τελευταίου θρίαμβου του AFCON της Γκάνα στη Λιβύη το 1982. Οι Δυτικοαφρικανοί έκτοτε έφτασαν στον τελικό των διαγωνισμών τρεις φορές (1992, 2010 και 2015), αλλά χάνονται σε κάθε περίσταση.

Στο προηγούμενο τουρνουά το 2019, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν πέρα από το τελευταίο στάδιο 16 στην Αίγυπτο.

«Νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι»

Ωστόσο, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα πριν τον αγώνα πριν τον αγώνα, πριν από το άνοιγμα του Ομίλου Γ της Γκάνα εναντίον του Μαρόκου στην τελευταία τους εκστρατεία AFCON, ωστόσο, η Ayew κατέπληξε τις ανησυχίες για την ξηρασία του τίτλου.

«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πρόβλημα, νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι στις τελευταίες εκδόσεις», είπε ο καπετάνιος.

«Νομίζω ότι έχουμε το καλύτερο αφρικανικό ρεκόρ της ομάδας που έχει μπει στα τελευταία τέσσερα ή στους τελικούς τα τελευταία 10 με 15 χρόνια. Νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι και πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και μια μέρα θα φτάσουμε εκεί».

Αφού αντιμετώπισε το Μαρόκο τη Δευτέρα, η Γκάνα θα αντιμετωπίσει την Γκαμπόν αυτή την Παρασκευή και τις Κομόρες την επόμενη Τρίτη για τους υπόλοιπους αγώνες του Ομίλου Γ.