Ο Ancelotti αντιδρά στις συγκρίσεις των μέσων ενημέρωσης με τον Jose Mourinho

Πριν από τον αγώνα του FA Cup της Everton με τον Tottenham, ο Carlo Ancelotti αντέδρασε στις πρόσφατες συγκρίσεις με τον Jose Mourinho.

Ο Carlo Ancelotti και ο Jose Mourinho είναι δύο από τους πιο επιτυχημένους μάνατζερ των τελευταίων 20 ετών. Οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν αναπόφευκτες όταν ρίξετε μια ματιά στις ιδιαίτερες αμυντικές τακτικές τους και τη νίκη νοοτροπία. Ο Ιταλός διευθυντής μπορεί να είναι μεγαλύτερος, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την ταπεινοφροσύνη του σε σύγκριση με τον Πορτογάλο. Στα μάτια του, Jose είναι ένα από τα καλύτερα ποτέ και αισθάνεται τιμή με αυτές τις συγκρίσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ωστόσο, το βιογραφικό σημείωμα και η εμπειρία του Carlo είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά από του Mourinho, με τρεις τίτλους του UEFA Champions League ως προπονητής, έχει περισσότερα από τον Jose. Έχουμε μια συναρπαστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο από τους καλύτερους που το έκαναν ποτέ αλλά έχουν τον απόλυτο σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ο Ancelotti ερωτήθηκε σχετικά με αυτές τις συγκρίσεις με τον διευθυντή του Tottenham.

Ο Ancelotti αισθάνεται τιμημένος.

Η Sky Sports έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον Carlo: «Είναι τιμή για μένα να συγκριθώ με τον Jose, αλλά δεν μιλήσαμε πολύ γι’ αυτό – νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στην ιδέα μας για το ποδόσφαιρο. Το πώς βλέπω το ομαδικό του παιχνίδι μπορεί να είναι συγκρίσιμο με εμάς. Είναι συγκεντρωμένος αμυντικά και επιθετικά όπως εγώ. Οι ομάδες του Mourinho είναι πάντα σε ισορροπία, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουν καλή δουλειά αμυντικά και επιθετικά. Δεν ξέρω αν είναι ένα νέο στυλ ποδοσφαίρου αλλά το να συγκριθώ με το στυλ του ποδοσφαίρου είναι τιμή μου. Αν μου πουν «Η ομάδα σας παίζει ποδόσφαιρο παλαιού τύπου», χαίρομαι.

«Εργαζόμαστε για αυτό. Ξέρω πως οι Evertonians θέλουν απεγνωσμένα να κερδίσουν τρόπαια. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή αυτή τη σεζόν αλλά αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι κάνουμε τα πάντα για να έχουμε ένα τρόπαιο εδώ το συντομότερο δυνατό. Για τη σταθερότητα του συλλόγου, το σημαντικότερο είναι να καταλήξουμε σε μια θέση στην Ευρώπη. Φυσικά για την ευτυχία που θα κερδίσει ένα τρόπαιο θα είναι σημαντική, αλλά η σταθερότητα του συλλόγου θα έχει μεγάλη βελτίωση φθάνοντας στις ευρωπαϊκές θέσεις».