Ο Amad Diallo και ο αδελφός του επέβαλε πρόστιμο για πλαστογράφηση εγγράφων μετανάστευσης

Το νέο αστέρι της Manchester United Amad Diallo και ο αδελφός του Hamed θα πρέπει να πληρώσουν 48.000 ευρώ στην ιταλική FA.

Ο 18χρονος Amad Diallo έφτασε στο Μάντσεστερ πριν από ένα μήνα και έχει ήδη αρχίσει να κάνει ένα όνομα για τον εαυτό του στο γήπεδο. Ωστόσο, αυτό δεν έχει συμβεί εκτός γηπέδου. Στην πραγματικότητα, η απόφαση του Amad να αφήσει το επώνυμο «Traore» ενίσχυσε τις φήμες που περιβάλλουν την άφιξή του στην Ευρώπη.

Ο Amad και ο Hamed Traore έφτασαν στην Ιταλία από την Ακτή του Ελεφαντοστού το 2015. Λίγο αργότερα, η νέα υπογραφή της Manchester United ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Atalanta, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του άρχισε να παίζει για την Έμπολι. Επιπλέον, Hamed Junior Traore παίζει τώρα για Serie A πλευρά Sassuolo.

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν υπό έρευνα από τις ιταλικές αρχές, καθώς οι υποψίες για απάτη με έγγραφα αυξάνονταν. Στην πραγματικότητα, οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από μια πληροφορία που ισχυρίστηκε ότι οι λεγόμενοι γονείς των παικτών δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς. Στην πραγματικότητα, προτάθηκε ακόμη και ότι ο Amad και ο Hamed μπορεί να μην είναι αδέλφια οι ίδιοι.

Οι νέοι δεν θα λάβουν καμία νομική τιμωρία.

Ένα χρόνο αργότερα, η ιταλική FA εξέδωσε την ετυμηγορία της για την κατάσταση των παικτών. Ο Αμάντ και ο Χάμεντ δεν θα αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες λόγω ανήλικων τότε. Ωστόσο, κρίθηκαν ένοχοι για τη χρήση πλαστών εγγράφων για να εγγραφούν στις λέσχες τους.

«[Diallo] Επιτρέπεται, προκειμένου να είναι σε θέση να συνάψει το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με την Atalanta, στις 11 Ιουλίου 2018, η χρήση του ψευδούς ονόματος Traore Diallo Amad.

Άλλοι μη εγγεγραμμένοι υπήκοοι (Traore Hamed Mamadou και Teher Marina Edwige Carine) πραγματοποίησαν πράξεις με σκοπό την απόκτηση πλαστών ή τροποποιημένων εγγράφων με σκοπό την καταστρατήγηση των κανόνων εισόδου στην Ιταλία και ένταξης, ως πολίτης εκτός ΕΕ που διαμένει ήδη στην Ιταλία. Διαπιστώθηκε ότι παρίσταναν τους γονείς του ποδοσφαιριστή, χρησιμοποιώντας πλαστά πιστοποιητικά που πιστοποιούν τη σχέση συγγένειας», σύμφωνα με τον Ήλιο.

Τέλος, για τον εαυτό του, να αποκτήσει μεταγενέστερες κάρτες μέλους με εταιρείες συνδεδεμένες με το FIGC, συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί τις ψευδείς πιστοποιήσεις που του επέτρεπαν να εγκατασταθεί στην Ιταλία με πλασματικούς γονείς.»

Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 48.000 ευρώ για τις πράξεις τους, αν και οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερες. Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Amad και ο αδελφός του δέχτηκαν μια συμφωνία από την ιταλική FA. Στην πραγματικότητα, οι νέοι το έκαναν αυτό για να αποφύγουν την απαγόρευση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών αγώνων.