Ο Alisson σε σύγκριση με τον Karius: «Πρέπει να σταματήσει να σκέφτεται ότι είναι ο Van Dijk»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Premier League Tony Cascarino απέστειλε έντονες επικρίσεις προς τον Alisson μετά τα τρομερά λάθη του εναντίον του Manchester City.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Alisson Becker υπήρξε βασικός παίκτης για το Λίβερπουλ από την άφιξή του πίσω στο 2018. Οι θαυμάσιες παραστάσεις του 28χρονου του έχουν ακόμη και τον τίτλο του Καλύτερου Τερματοφύλακα της FIFA τις προηγούμενες σεζόν.

Ωστόσο, ο Alisson εμφανίστηκε σε δύο φρικτά λάθη στην πρόσφατη σύγκρουση του Λίβερπουλ εναντίον του Μάντσεστερ Σίτι. Στην πραγματικότητα, ακόμη και ο Jurgen Klopp πρότεινε ότι οι αποφάσεις του τερματοφύλακα έχουν τεράστιο τίμημα για τις φιλοδοξίες του συλλόγου να πάρει πίσω τη νίκη.

Αυτήν τη Δευτέρα, ο Alisson δέχθηκε περαιτέρω κριτική όταν ο πρώην Aston Villa και ο παίκτης της Chelsea Tony Cascarino επιτέθηκαν στον παίκτη μετά την ήττα της Λίβερπουλ. Ο Cascarino έγραψε στους Times για την υπερβολική αυτοπεποίθηση του τερματοφύλακα και πώς επηρέασε την ομάδα του.

«Πριν από μερικές εβδομάδες έγραψα ότι ο Alisson πρέπει να σταματήσει να σκέφτεται ότι είναι ο Virgil van Dijk, αναλαμβάνοντας το μανδύα του, και φροντίζοντας το πέρασμα στο πίσω μέρος για το Λίβερπουλ. Αυτό που έκανε ήταν υψηλό ρίσκο και αναλάμβανε μια ευθύνη που ήταν πολύ πέρα από αυτό που έπρεπε να κάνει.

Τον ανάγκασαν να πληρώσει γι’ αυτό — και ήταν τόσο περιττό. Σε ένα από τα γκολ, το έκανε δύο φορές με την ίδια κίνηση, και στη συνέχεια τρία λεπτά αργότερα το ξανακάνει.»

Ο Άλισον συγκρίθηκε με τον απόκληρο του Λίβερπουλ Λόρις Κάριους.

Ο Λόρις Κάριους έχει αποβληθεί από την ομάδα των Ρεντ από την τρομερή απόδοσή του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Για όσους δεν θυμούνται τον αγώνα, ο Γερμανός τερματοφύλακας έκανε κάποια σοβαρά λάθη. Στην πραγματικότητα, οι κακοτυχίες του Karius τελείωσαν σαφώς βοηθώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης να σφραγίσει έναν άλλο ευρωπαϊκό τίτλο. Σύμφωνα με τον Cascarino, τα λάθη του Alisson ήταν περισσότερο από συγκρίσιμα με αυτά που είχε ο προκάτοχός του.

«Ήταν μια τελική παράσταση του Λόρις Κάριους Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν τόσο άσχημα. Ο Karius απορρίπτεται για την παράσταση που δεν θα συμβεί στον Alisson επειδή είναι σπουδαίος φύλακας. Αλλά σε αυτό πρέπει να επικεντρωθεί τώρα, να είναι ένας μεγάλος φύλακας».