Ο Al-Khelaifi χτυπά σε ομάδες «ανταρτών» της European Super League

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΣ, ο Nasser Al-Khelaifi επέκρινε τους τρεις «επαναστατικούς» συλλόγους της Ευρωπαϊκής Super League για την προσπάθεια να διαταράξουν το οικοσύστημα.

Ως μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με τον τίτλο του προέδρου του ΕΕΣ, ο Nasser Al-Khelaifi μπορεί να τρέξει ανεξέλεγκτη κάνοντας ό, τι θέλει στην PSG. Έχει μια λευκή επιταγή να κάνει ό, τι θέλει και η UEFA δεν θα τον κυνηγήσει επειδή παραβίασε τους κανόνες του Financial Fair Play. Επί του παρόντος, έχει μία από τις πιο διάσπαρτες ομάδες που έχει δει ποτέ το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το προνόμιο του είναι αισθητό. Σήμερα, απευθύνθηκε στους τρεις συλλόγους που παραμένουν ενωμένοι για να δημιουργήσουν την Ευρωπαϊκή Super League χωρίς τύψεις για τις πράξεις του.

Αυτή ήταν μια ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου εναντίον του Φλορεντίνο Περέζ, της Τζόαν Λαπότα και της Αντρέα Ανέλι. Αλλά αυτό το μήνυμα έχει κάποιες προφανείς υπονοήσεις της μάχης εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Kylian Mbappe. Είναι σαφές ότι θα προσπαθήσει ό, τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει τον νεαρό Γάλλο να φύγει από το PSG το επόμενο καλοκαίρι. Χρησιμοποιώντας τη δύναμή του μέσα στην UEFA είναι ένα βασικό στοιχείο που παίζει υπέρ του για μια αντιπαράθεση αυτού του μεγέθους.

Ο Νάσερ ξεχωρίζει τον Φλορεντίνο και τους άλλους προέδρους.

Με ένα ελαφρύ χαμόγελο στο πρόσωπό του, ο AS έλαβε την ακόλουθη δήλωση από τον Nasser κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης του ΕΕΣ: «Δεν θα αφιερώσω πολύ χρόνο μιλώντας για την 18η Απριλίου και το «όχι και τόσο σούπερ πρωτάθλημα», γιατί δεν μου αρέσει να επικεντρώνομαι σε μυθιστολίστες και αποτυχίες. Μαζί υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για όλους — για τους παίκτες, τους συλλόγους, τα πρωταθλήματα, τους εθνικούς συλλόγους και κυρίως τους οπαδούς. Βασιστήκαμε στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη του προέδρου [Aleksander] Ceferin, ο οποίος αντιστάθηκε στο πραξικόπημα των μεσονυκτίων — και οι άνθρωποι με σύντομες αναμνήσεις θα πρέπει να θυμούνται ότι αυτό ακριβώς ήταν.

«Και ενώ οι τρεις επαναστατικές ομάδες σπαταλούν ενέργεια, διαστρεβλώνουν τις αφηγήσεις και συνεχίζουν να φωνάζουν στον ουρανό, οι υπόλοιποι προχωρούμε μπροστά και εστιάζουμε κάθε ενέργεια στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο — μαζί ως ένα. Όπως γνωρίζετε, για τους εννέα συλλόγους που ζήτησαν να επιστρέψουν στην οικογένειά μας, το συμβούλιο του ΕΕΣ τις επανεντάχθηκε στις δομές μας με ανανεωμένες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της σύνδεσής μας. Τους καλωσορίζω πίσω στην οικογένεια του ΕΕΣ.»