Ο Al-Khelaifi αντικαθιστά την Agnelli στο σημαντικό ρόλο του ευρωπαϊκού συλλόγου

Μια σημαντική αλλαγή μόλις συνέβη σε μια κορυφαία ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων, καθώς ο Nasser Al-Khelaifi αντικαθιστά τον Andrea Agnelli στο ρόλο του.

Ο Nasser Al-Khelaifi μόλις αντικατέστησε την Andrea Agnelli σε σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγου. Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της Super League, η Ευρωπαϊκή Ένωση Λέσχης μόλις παραιτηθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γιουβέντους από την προεδρία του θεσμού. Ο άνθρωπος που πρόκειται να πάρει τη θέση του είναι ο Nasser Al-Khelaifi, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της PSG.

Κατά τη διάρκεια όλων των σχεδίων για την Ευρωπαϊκή Super League, οι γάλλοι γίγαντες διατήρησαν τη θέση τους μακριά από την πρωτοβουλία αυτή. Ήταν η σωστή έκκληση για τον Νάσερ καθώς πήρε τις καλές χάρες της UEFA εν μέσω όλου του χάους. Μετά την παραίτηση του Agnelli από τη θέση του, το ΕΕΣ προέβη στην ανακοίνωση καθώς ο πρόεδρος του PSG αποδέχτηκε με χάρη το νέο του ρόλο.

Ο Νάσερ αισθάνεται τιμημένος για την ευκαιρία.

«Με τιμά και ταπεινώνει που διορίστηκα από τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΕΕΣ ως Πρόεδρος», ανέφερε σε δήλωσή του μέσω του Goal. «Η ηγεσία, η ακεραιότητα και η συντροφικότητα του οργανισμού μας δεν απαιτήθηκαν ποτέ περισσότερο από αυτή την κρίσιμη στιγμή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θα προσφέρω την ανεπιφύλακτη δέσμευσή μου σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα: αυτό σημαίνει σε όλες τις ομάδες μελών του ΕΕΣ από κάθε ευρωπαϊκό έθνος, καθώς και στους οπαδούς και τις κοινότητες που εκπροσωπούν.

«Μαζί με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ, επιδιώκω να ενισχύσω το ΕΕΣ στο ρόλο του ως νόμιμης και μοναδικής φωνής των ευρωπαϊκών συλλόγων. Το παιχνίδι μας, που λατρεύεται από γενιές υποστηρικτών, θα ευημερήσει μόνο κάτω από την ενότητα, και είναι καθήκον μας ως θεματοφύλακες του ποδοσφαίρου να εκπληρώσουμε αυτή την υποχρέωση».