Ο Aaron Ramsdale ορκίζεται να γίνει η Αγγλία Νο 1 μπροστά από τον Τζόρνταν Πίκφορντ

Το αστέρι της Άρσεναλ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει ως τερματοφύλακας δεύτερης επιλογής της Αγγλίας.

Ο Aaron Ramsdale έκανε το δεύτερο αγγλικό καπέλο του όταν οι Three Lions συνάντησαν την Ιταλία το Σάββατο. Μια ισοπαλία χωρίς γκολ είδε τον Φύλακα της Άρσεναλ να κρατάει καθαρό το σεντόνι στο Μολινέ.

Μια λαμπρή σεζόν στην Arsenal κέρδισε μια θέση για το Ramsdale πίσω από τον πρωτότοκο αντίπαλο της Αγγλίας Jordan Pickford. Ωστόσο, ο 24χρονος λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να εκτοπίσει τον Φύλακα της Έβερτον από τη θέση του στη σειρά της Αγγλίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν είμαι η δεύτερη επιλογή», δήλωσε ο Ramsdale στο TalkSport. «Με πιέζω, τον σπρώχνω [Pickford].

«Αν μπορώ να ανεβάσω τις επιδόσεις μου λίγο περισσότερο όταν μου δοθεί η ευκαιρία, νομίζω ότι θα τον πιέζω μέχρι το τέρμα.

«Η πρόκληση είναι εκπληκτική και το να προσπαθώ να κάνω τέτοιες εμφανίσεις κάθε φορά που παίζω θα ωθήσει τον Jordan. Ήμουν ευχαριστημένος με μερικές διασώσεις και το καθαρό φύλλο».

Ο Ramsdale έδειξε εξαιρετική συνέπεια κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2021-22 στην Άρσεναλ. Παρά τους αμυντικούς αγώνες των Gunners, ο πρώην φύλακας της Sheffield United έκανε 12 καθαρά φύλλα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Σάουθγκεϊτ θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ Ράμσντεϊλ και Πίκφορντ για το τελευταίο παιχνίδι της πλευράς του στο τρέχον διεθνές διάλειμμα. Τα Τρία Λιοντάρια πρέπει να αντιμετωπίσουν την Ουγγαρία, ελπίζοντας να βγουν από την τέταρτη θέση στην κατάταξη του Ομίλου Α3.