Ο Χοσέ Μουρίνιο αντιδρά στις διαδικτυακές απειλές θανάτου του Μάικ Ντιν

Πριν από τον επερχόμενο αγώνα FA Cup εναντίον της Everton, ο Jose Mourinho προσέφερε την αντίδρασή του μετά τις διαδικτυακές απειλές θανάτου που υπέστη ο Mike Dean

Ο διαιτητής Mike Dean μόλις εκτέθηκε σε απευθείας σύνδεση απειλές θανάτου μετά την αμφιλεγόμενη κόκκινη κάρτα του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μεταξύ West Ham United και Fulham. Ήταν μια από τις συνηθισμένες αποφάσεις που πήρε ο Μάικ Ντιν σε όλη του την καριέρα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση σε δημόσια πρόσωπα στη σύγχρονη εποχή. Οι τρελοί άνθρωποι πάντα υπήρχαν, αλλά τώρα έχουν φωνή.

Ο διαιτητής αποφάσισε να σταματήσει να παίζει παιχνίδια για λίγο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για αυτές τις απειλές θανάτου που πήρε στο διαδίκτυο. Εν μέσω αυτής της αξιοθρήνητης κατάστασης, ο Jose Mourinho ρίξει λίγο φως στην διαδικτυακή κακοποίηση. Ο Πορτογάλος μάνατζερ επεσήμανε επίσης τη ρατσιστική κακοποίηση πολλών παικτών τους τελευταίους μήνες. Ο Jose είναι πεπεισμένος ότι κάθε είδους κατάχρηση θα πρέπει να τιμωρείται ανάλογα.

Ο Μουρίνιο θέλει λύσεις για κατάχρηση το συντομότερο δυνατόν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από τον αγώνα FA Cup της Τότεναμ εναντίον της Έβερτον, ο Jose Mourinho μίλησε για τις επιπτώσεις της διαδικτυακής κατάχρησης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις καταστάσεις του Mike Dean και του Axel Tuanzebe: «Φυσικά λυπάμαι πολύ για τον Mike Dean. Λυπάμαι πολύ για τον Tuanzebe, και για κάθε Mike Dean και κάθε Tuanzebe αυτού του κόσμου», είπαν οι Πορτογάλοι μέσω του Goal.

«Αυτή η εβδομάδα ήταν γι ‘αυτούς, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν για τους άλλους, και αν η κατάσταση πηγαίνει προς την ίδια κατεύθυνση, την επόμενη εβδομάδα θα είναι άλλοι. Νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει, γιατί ένα πράγμα είναι η επαγγελματική ζωή και αυτό που κάνουμε στην επαγγελματική μας ζωή, και η επιτυχία που έχουμε, τα λάθη που κάνουμε, οι απογοητεύσεις που έχουμε. Ένα άλλο πράγμα είναι να πάτε στην ιδιωτική ζωή και να πάτε στην κοινωνική ζωή. Τότε, φυσικά, κάτι πρέπει να γίνει».