Ο Χοσέ Μουρίνιο αντιδρά στη νίκη της Αγγλίας επί της Κροατίας

Αμέσως μετά τη νίκη της Αγγλίας επί της Κροατίας, ο Χοσέ Μουρίνιο έδωσε την ετυμηγορία του και παραδέχτηκε ότι ξαφνιάστηκε ευχάριστα από τα Τρία Λιοντάρια.

Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, ο Χοσέ Μουρίνιο πιστεύει ότι αυτή η πλευρά της Αγγλίας έχει κάτι ενδιαφέρον στα χέρια του. Παρά τα προφανή ισορροπημένα στατιστικά μεταξύ των δύο πλευρών, υπήρξε εμφανής έλεγχος του παιχνιδιού από την αγγλική πλευρά. Η μάχη ανάμεσα στον Κάλβιν Φίλιπς και τον Λούκα Μόντρικ είχε ξεκάθαρο νικητή. Είναι προφανές ότι το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης χρειάζεται τον Ιβάν Ρακίτιτς να τον συνοδεύσει, αλλά η συνταξιοδότησή του ήταν οριστική.

Ο Mourinho ανέλυσε ολόκληρο το παιχνίδι και πρόσφερε τη διορατικότητά του για συγκεκριμένες παραστάσεις παικτών που αγαπούσε απόλυτα από τα Three Lions. Στην πραγματικότητα, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον Gareth Southgate είναι απόλυτη για να ολοκληρώσει σπουδαία πράγματα με αυτή την ομάδα παικτών. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, η Αγγλία κέρδισε τον πρώτο αγώνα ενός μεγάλου διεθνούς τουρνουά για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία. Πάντα έχαναν ή είχαν ισοπαλία στο τουρνουά τους.

Η ανάλυση του Μουρίνιο στο σύνολό της.

Σύμφωνα με το TalkSport, αυτό είπε ο Mourinho για την απόδοση της Αγγλίας: «Τα πάντα ήταν υπό έλεγχο και αυτό σημαίνει πολλά, ειδικά για το πρώτο παιχνίδι, όπου οι άνθρωποι έχουν την τάση να κοιτάζουν τα προηγούμενα αποτελέσματα σε Ευρώ και Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι ήταν πολύ θετικό. Κοιτάξτε αυτή την ομάδα και δείτε τη δουλειά που έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια. [Jude] Bellingham, [Kalvin] Phillips έχουν φτάσει πρόσφατα, αλλά οι άλλοι έχουν χρόνια εθνικής ομάδας [εμπειρία].

«Νιώθουν άνετα, έχουν περισσότερα από μια ομάδα, έχουν μια ομάδα. Ξέρουν τι κάνουν και θα μπορούσε ακόμη και να αισθάνονται μετά από 1-0 τον τρόπο που η Αγγλία έπαιξε δεν ήταν συναισθηματική, δεν οδηγήθηκαν από ας κάνουμε μια παράσταση εδώ στο Wembley. Ήταν ρεαλιστές, αντικειμενικοί, διατηρώντας τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Ήμουν θετικός πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός και μετά από αυτή τη νίκη, είμαι ακόμα πιο σίγουρος για την ομάδα».