Ο Χάνσι Φλικ βαθμολογεί τις πιθανότητες της Γερμανίας να φτάσει στη φάση νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Οι Die Mannschaft διατρέχουν τον κίνδυνο πρόωρης εξόδου από το τουρνουά πριν από τον τελευταίο αγώνα της φάσης ομίλων.

Ο Hansi Flick επιμένει ότι είναι «αισιόδοξος» για τις πιθανότητες της πλευράς του να φτάσει στον τελευταίο γύρο των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Γερμανία τράβηξε 1-1 εναντίον της Ισπανίας για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την πρόκριση την Κυριακή. Η Γερμανία μπορεί να προκριθεί στον επόμενο γύρο με νίκη ή ισοπαλία εάν η Ισπανία καταφέρει να νικήσει την Ιαπωνία αλλού στον Όμιλο Ε.

Ο Die Mannschaft θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό αν η Ιαπωνία κάνει άλλο ένα θαύμα και νικήσει τη La Roja. Ωστόσο, ο Φλικ λέει ότι δεν σκέφτεται δυσάρεστα αποτελέσματα.

«Κανονικά είμαι αισιόδοξος που σκέφτεται θετικά», είπε ο πρώην προϊστάμενος της Μπάγερν Μονάχου. «Προς το παρόν, δεν σκέφτομαι να βγω από το τουρνουά.

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια μας και είναι αυτονόητο ότι δεν πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε στο πρώτο παιχνίδι.

«Αλλά είμαστε εδώ για να φτάσουμε στα νοκ-άουτ και θα παίξουμε το επόμενο παιχνίδι μας με αυτοπεποίθηση. Ό, τι κι αν συμβεί, συμβαίνει. Όπως μετά την απώλεια της Ιαπωνίας, δεν αισθάνομαι καμία πίεση.

«Πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα πράγματα βελτιώνονται στην εκπαίδευση και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε. Βρίσκουμε λύσεις με την μπάλα και γι’ αυτό πιστεύω ότι βελτιωνόμαστε».

Η Κόστα Ρίκα μπαίνει στο παιχνίδι στο πίσω μέρος της κρίσιμης νίκης τους επί της Ιαπωνίας στον δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων. Ας δούμε αν η πλευρά του Φλικ μπορεί να τους νικήσει στο δρόμο για την σκηνή νοκ-άουτ την Πέμπτη.